UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför Piteå borta

Dags för returmöte mot Piteå när ÖIK under måndagsmorgonen hoppar på bussen och tar sig drygt 60 mil norrut. Senast lagen möttes var under lördagen där ÖIK gick segrande ur matchen med 4-0 mot norrbottningarna. Motståndarna saknade en hel del spelare i den matchen och hoppas således få tillbaka några av dom viktiga kuggarna i spel till måndagens match.

Poängtoppen Piteå:

  1. Magnus Isaksson 18 GP 12 mål 20 assist
  2. Petter Mäkitalo 18 GP 8 mål 12 assist
  3. Erik Wikgren 18 GP 7 mål 11 assist

Inbördes möten mellan ÖIK och Piteå denna säsong:

2019-09-18 Piteå – Östersund 2-3 (LF Arena)

2019-12-07 Östersund – Piteå 2-3 (Östersund Arena)

2019-12-28 Östersund – Piteå 4-0 (Östersund Arena)

I senaste matchen var flera viktiga kuggar tillbaka i ÖIK och det syntes i spelet som helhet. Till måndagens match saknas fortfarande Daniel Magnusson och August Hansson. Nyförvärvet Justin MacDonald är fortfarande inte redo för spel då hans utrustning ankom Östersund under söndagskvällen efter två dagar på vift och i och med det inte kunnat träna på is. Förhoppningen är att Justin gör debut mot Teg hemma den 5 december.

Backen Erik Näslund fick kliva av under första perioden mot Piteå efter en befarad hjärnskakning och är därmed också borta från spel i returmötet med Piteå. Forwarden Jesper Schiöler insjuknade i feber natten mot måndag och är inte heller redo för spel.

Poängtoppen ÖIK:

  1. Linus Wernersson Libäck 17 GP 9 mål 8 assist
  2. Pontus Wernersson Libäck 18 GP 7 mål 10 assist
  3. Marwin Ingmarsson 18 GP 8 mål 6 assist

Tränaren Markus Molin om matchen:

– Kul med ny match så snabbt igen! Vi gjorde en bra match senast och vi vill såklart bygga vidare på den insatsen och göra en ny bra prestation ikväll. Det blir viktigt att vi fortsätter åka mycket skridskor och ger Piteå som är ett skickligt lag så lite tid som möjligt med pucken.

Östersunds laguppställning i kvällens match:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

Niklas Nilsson, Adam Danielsson, David Westlund, Ludvig Carlsson, Petter Runesson, Alfons Malmström

Forwards:

Pontus Wernersson Libäck, Linus Wernersson Libäck, Elias Bjuhr, Marcus Fornell, Ludvig Tallqvist, Tony Söderman, Axel Olsson, Simon Lövgren, Erik Rainersson, Emil Pettersson, Marwin Ingmarsson, Filip Danielsson, Anton Grenholm

Nedsläpp 19.00 i LF Arena, Piteå

Klicka här för att komma till webbsändningen av matchen

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK