UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför Teg hemma

Dags för match igen när grundseriens succélag Teg kommer på besök i Östersund Arena under söndagseftermiddagen. Laget placerade sig på en tredjeplats innan jul och hade häng på seriesegern ända fram till sista matchen där ÖIK istället gick segrande ur matchen. Teg tränas av Patrik Rainersson som gör sin andra säsong som huvudtränare för klubben. Patrik är för övrigt pappa till ÖIK:s nya forward Erik Rainersson.

Spelare att hålla ögonen på:

Sebastian Manberg, Elias Edström och Anton Tano är spelare av hög klass vilket dom visat denna säsongen och dessa herrar får ÖIK se upp med i eftermiddagens match. Marcus ”Messy” Jonsson förstärkte Teg under hösten och han är en spelare som bidrar med både rutin och karaktär till laget efter sina 433 matcher i Hockeyallsvenskan. I målet har motståndarna en kompetent sista utpost i Skellefteåbördige Arvid Stenmark som har ett antal säsonger bakom sig i Hockeyettan där han bland annat representerat Kiruna och Helsingborg. Arvid är nu inne på sin andra säsong och har hittills spelat 14 matcher med 91.1 i räddningsprocent.

Lagom till Allettan har laget även tagit in Victor Ekeståhl Jonsson som har flertalet säsonger i Hockeyallsvenskan på sin meritlista. De tre senaste säsongerna har dock spenderats i divison 2 och 3 med Vindeln respektive Umeå Kings.

Poängtoppen Teg:

  1. Sebastian Manberg 20 GP 4 mål 22 assist
  2. Anton Tano 18 GP 15 mål 6 assist
  3. Elias Edström 16 GP 7 mål 14 assist

Inbördes möten mellan ÖIK och Teg denna säsong:

2019-09-15 Hockeyettan Norra grundserie Östersund – Teg 1-2 efter övertid (Östersund Arena)

2019-12-11 Hockeyettan Norra grundserie Teg – Östersund 1-4 (A3 Arena, Umeå)

Allettan Norra inför dagens match

ÖIK saknar ett fåtal spelare till dagens match. Ludvig Carlsson saknas på backplats efter att han skadat sig senast mot Piteå och står därför över denna match men ser ut vara tillbaka i spel inom kort. Daniel Magnusson är sedan tidigare långtidsskadad men på bättringsvägen, prognosen är att han beräknas vara tillbaka i februari. Justin MacDonald väntar fortfarande på klartecken för sitt arbetstillstånd och är således inte spelklar.

Glädjande är att backarna Erik Näslund och August Hansson är tillbaka från skador samt forwarden Jesper Schiöler är åter efter sjukdom.

I båset gör före detta sportchefen Mikael Eriksson comeback och kommer finnas med som bollplank till Markus Molin och Kjell-Åke Andersson under resterande del av säsongen.

Tränaren Kjell-Åke Andersson inför dagens match:

– Vi är självklart nöjda med starten av Allettan efter dubbla segrar mot Piteå, men det kommer krävas en lika bra prestation idag för att vinna. Teg har inlett Allettan med två förluster mot Hudiksvall, där egentligen allt studsade emot dom. Vi vet att Teg förfogar över flertalet spelare som håller väldigt hög nivå och dessutom är dom ett välcoachat lag med ett vasst powerplay och snabba spelvändningar.

Poängtoppen ÖIK:

  1. Pontus Wernersson Libäck 19 GP 8 mål 12 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 18 GP 10 mål 9 assist
  3. Marwin Ingmarsson 19 GP 8 mål 6 assist

Östersund ställer upp med följande laguppställning:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

August Hansson, Erik Näslund, Niklas Nilsson, Alfons Malmström, Petter Runesson, David Westlund, Adam Danielsson

Forwards:

Marcus Fornell, Erik Rainersson, Ludvig Tallqvist, Jesper Schiöler, Pontus Wernersson Libäck, Linus Wernersson Libäck, Tony Söderman, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Emil Pettersson, Simon Lövgren, Anton Grenholm, Marwin Ingmarsson

Nedsläpp 16.oo i Östersund Arena

Biljetter kan bokas via www.oikbiljett.se

Klicka här för att komma till webbsändningen

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK