UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför Lindlöven hemma

Under söndagseftermiddagen spelas den femte omgången av Allettan Norra och det är ingen mindre än Lindlöven från Lindesberg som kanske är mer känt som ett handbollsnäste med bland annat ett herrlag i Allsvenskan. ÖIK och Lindlöven möttes så sent som för två säsonger sedan i Allettan där man gick segrande ur i varsin match. Denna säsong kvalificerade sig västmanlänningarna till Allettan genom att ta placera sig fyra i Hockeyettan Västras grundserie.

Under Allettans inledning har laget blandat och gett. Man har förlorat mot Vallentuna och Väsby på hemmaplan men även vunnit över förstnämnda på bortaplan. Laget tog även en fin skalp borta mot storsatsande Hudiksvall så sent som i onsdags och vill således bygga vidare på den insatsen. Stor matchvinnare i det mötet blev målvakten Daniel Eriksson som motade hela 51 av 55 skott.

Håll ögonen på:

Alexander Kovalonok – 33-åringen besitter massvis med rutin och har under sina säsonger i Hockeyettan sprutat in poäng. Denna säsong har det blivit 17 mål och 19 assist på 26 matcher.

Isak Mantler – Målvakt med rötterna i Örebro och har under flera säsonger steppat upp som en av Hockeyettans absoluta bästa målvakter.

Philip Nyberg – Storväxt back som har flera säsonger bakom sig i högsta collegeligan i USA. Även draftad av Buffalo Sabres i femterundan 2016. Philip tillhörde Mora under första delen av säsongen innan han sedan tog klivet ner till Hockeyettan och Lindlöven.

Poängtoppen Lindlöven

  1. Alexander Kovalonok 26 GP 17 mål 19 assist
  2. Max Lalander 15 GP 12 mål 11 assist (skadad, missar resterande del av säsongen)
  3. Erik Broman 24 GP 8 mål 14 assist

Tabellen Allettan Norra

 

Läget i ÖIK inför matchen:

– Ludvig Carlsson är ännu ur spel efter skadan som han ådrog sig mot Piteå. Ludvig har gjort några ispass men skadan bedöms inte vara så pass läkt ännu att han är redo för match.

– Daniel Magnusson tränade under fredagen för fullt för första gången efter skadan han ådrog sig för drygt tre månader sedan. Han väntas göra några fler träningar innan han är redo för match igen.

– Marcus Fornell är på bättringsvägen efter sin hjärnskakning och var under lördagsförmiddagen en kort stund på is och fortsätter gå efter hjärntrappan.

Poängtoppen ÖIK

  1. Pontus Wernersson Libäck 20 GP 8 mål 13 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 19 GP 11 mål 9 assist
  3. Marwin Ingmarsson 20 GP 8 mål 6 assist

Östersund ställer upp med följande laguppställning:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

August Hansson, Erik Näslund, Niklas Nilsson, Alfons Malmström, Petter Runesson, David Westlund, Adam Danielsson

Forwards:

Erik Rainersson, Ludvig Tallqvist, Jesper Schiöler, Pontus Wernersson Libäck, Linus Wernersson Libäck, Tony Söderman, Justin MacDonald, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Emil Pettersson, Simon Lövgren, Anton Grenholm, Marwin Ingmarsson

Nedsläpp 16.oo i Östersund Arena

Passa på att säkra era favoritplatser i arenan via www.oikbiljett.se

Klicka här för att komma till webbsändningen av eftermiddagens match

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK