UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför Teg SK hemma

Lördag, oktober och en någon förskjuten seriepremiär på grund av det rådande pandemiläget världen befinner sig i. Men hockeyn får alltjämt fortsätta, med vissa restriktioner och för att citera våran hårfagre profil Elias Bjuhr: “världens längsta försäsong är nu till ända” så kickar vi igång med en tuff hemmamatch mot fjolårets succélag Tegs SK.

Motståndarlaget har till denna säsong förstärkt truppen med flera kvalitativa spelare som ska höja laget en nivå till. På målvaktssidan har Henrik Edström hämtats in från konkurrenten Vännäs och bildar tillsammans med Arvid Stenmark ett starkt målvaktspar. Edström är dessutom säkerligen revanschsugen efter ett fjolår där han inte riktigt kom upp i nivå. På backsidan har Isak Ahrling plockats in från Tranås och besitter gedigen erfarenhet från främst Hockeyettan där han under många säsonger varit en ledande back, men har även erfarenhet från spel i Hockeyallsvenskan med Björklöven. Även den tidigare ÖIK-backen William Mann har anslutit från Hudiksvall för att stärka upp Teg-försvaret.

Tittar vi på pluskontot på forwardssidan så är dom mest noterbara tillskotten Mattias Granlund som kommer senast från spel i Almtuna, men även comebackande Isak Stenlund-Ädelgran är en spelare att hålla ögonen på om han kommer upp i tidigare nivå, Isak har de senaste säsongerna störts av skador och den gångna säsongen spelade han inte överhuvudtaget.

Utöver nyförvärven som Teg har fått in så kan publiken hålla koll på den offensiva duon Sebastian Manberg och Elias Edström, det är onekligen två spelare av oerhört hög Hockeyettan nivå och spelare som ÖIK får hålla ett öga på för att kunna gå segrande i eftermiddagens match.


I hemmalaget kan vi bekräfta att den kanadensiska duon Ben Hawerchuk och James Hamblin är spelklara och kliver in i en kedja med Erik Rainersson. Backen Niklas Nilsson är fortsatt ur spel efter en oturlig skada under träningsmatchen mot Sundsvall och ersätts till dagens match av J20-backen Erik Lind.

Östersunds IKs trupp till eftermiddagens match:

Målvakter:

Robin Christoffersson – Carl Hjälm

Backar:

David Westlund, Petter Runesson, Albin Runesson, August Hansson, Lucas Byhlin, Adam Danielsson, Erik Lind (J-20)

Forwards:

Felix Lidgren, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Emil Pettersson, Filip Danielsson, Carl Skärström, James Hamblin, Ben Hawerchuk, Anton Grenholm, Jesper Schiöler, Simon Lövgren, Erik Rainersson, Casper Larsson (J-20), Elias Lindström (J-20)


Matchen i eftermiddag är slutsåld, men ni kan fortfarande se matchen via webb-tv. Klicka på länken HÄR för att komma till sändningen

Nedsläpp 16.00 i Östersund Arena

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK