UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför Sundsvall borta

På onsdagen är det dags för den andra omgången av Hockeyettan Norra när ÖIK ställs mot nykomlingen Sundsvall Hockey i ett stekhett derby. Lagen har mötts under försäsongen med varsin seger i bagaget. Sundsvall som denna säsong åter är i Hockeyettan inledde föregående helg serien med förlust på övertid mot Örnsköldsvik Hockey där det enligt rapporterna var tuffa tag och fint målvaktsspel från båda lagen. Tittar vi på kvällens motståndare så har man till sin återkomst i Hockeyettan förstärkt rejält. På målvaktssidan har man hämtat in Viktor Rönnqvist från Södertälje J20 som kompletterar unge Axel Sillanpää. Backsidan har stärkts upp med några defensiva pjäser i Adam Berglin från Vännäs och Niclas Svedberg som återvänt till moderklubben efter en sejour i den norska andraligan och Hockeyettanklubben Borås. En annan spelare att hålla koll på i det defensiva ledet är Anton Avehag som nu återvänt till länet efter en kortare sejour i Comet i den norska andraligan där han hade ett fint poängfacit som bevittnar även om hans offensiva uppsidor.

På forwardssidan har laget några noterbara nyförvärv där en vi definitivt ska lyfta fram veteranen Jonas Lindström som senast kommer från Hudiksvall och har producerat mängder av poäng under årens lopp. Hudik valde dock att satsa yngre och Lindström fick söka sig vidare till nya utmaningar. Samuel Eriksson är en annan spelare värd att nämna, Eriksson spelade den gångna säsongen för Red Bull Salzburgs andralag i den Österrikiska ligan AlpsHL där han producerade 28 poäng på 33 matcher. Sedan tidigare har Eriksson 3 SHL-matcher med Timrå på meritlistan. Sundsvall tränas för övrigt av Thomas Högström som nu återvänt till Hockeyettan efter två säsonger i Kramfors/Alliansen. Högström har tidigare tränat Örnsköldsvik.

I Östersunds IK saknas Petter Runesson, Niklas Nilsson och Jesper Schiöler på grund av skador. Petter är aktuell för spel redan till helgen, men Niklas och Jesper förväntas återvända till spel inom några veckor. I och med Petter och Niklas frånvaro så gör J20-backen Edwin Öqvist debut i kvällens match där även juniorerna Casper Larsson och Elias Lindström är med i truppen.

Truppen till kvällens match:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

David Westlund, Albin Runesson, August Hansson, Lucas Byhlin, Adam Danielsson, Edwin Öqvist (J-20)

Forwards:

Felix Lidgren, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Emil Pettersson, Filip Danielsson, Carl Skärström, James Hamblin, Ben Hawerchuk, Anton Grenholm, Simon Lövgren, Erik Rainersson, Casper Larsson (J-20), Elias Lindström (J-20)


Matchen ikväll kan ni se via webb-tv. Klicka på länken HÄR för att komma till sändningen

Nedsläpp 19.00 i Gärdehov, Sundsvall

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK