UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför Kalix borta

Säsongens första resa upp till Norrbotten där ÖIK under helgen ställs mot Kalix HC och Kiruna AIF. Med start på lördag eftermiddag mot Kalix. Ett välbekant motstånd som alltid är med och nosar på topplaceringar och till denna säsong tippas laget också högre än någonsin efter att man fått in fina förstärkningar i truppen.

Målvaktssidan har förstärkts med Lucas Rheyneuclaudes som den gångna säsongen stod för ett fint målvaktsspel i Djurgårdens J20-lag.  Backsidan är intakt sedan fjolåret där den stora fixstjärnan Johan Pettersson är den som drar laget framåt och står ut som en av dom absoluta bästa backarna i hela Hockeyettan.

Tittar vi närmare på forwardsförstärkningarna som Kalix fått in så märks främst Devids Sarkanis, KHL-förvärvet från Dinamo Riga. Utöver Deivids så är Philip Norberg (ny från Borlänge) en viktig kugge i laget där han har stått för fina insatser i säsongsinledningen och har hittills noterats för 3 assist på 2 matcher.

Motståndarna Kalix tränas av Michael Lindgren och vid sin sida har han ingen mindre än tidigare ÖIK-tränaren Christoffer Jönsson som till den här säsongen valt att flytta hem till Norrbotten.

Poängtoppen Kalix HC:

  1. Philip Norberg 2 matcher, 3 assist
  2. Johan Pettersson 2 matcher, 2 mål
  3. Deivids Sarkanis 2 matcher, 1 mål + 1 assist

I hemmalaget saknas fortsatt backen Niklas Nilsson och forwarden Jesper Schiöler som väntas vara tillbaka i spel inom någon vecka. Värt att notera är att J20-spelaren Jesper Fastesson får chansen i helgens matcher.

Poängtoppen Östersunds IK:

  1. Erik Rainersson 2 matcher, 2 mål + 3 assist
  2. Carl Skärström 2 matcher, 3 mål
  3. James Hamblin 2 matcher, 3 mål

Truppen till eftermiddagens match

Målvakter:

Robin Christoffersson – Carl Hjälm

Backar:

David Westlund, Albin Runesson, August Hansson, Lucas Byhlin, Adam Danielsson, Petter Runesson

Forwards:

Felix Lidgren, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Emil Pettersson, Filip Danielsson, Carl Skärström, James Hamblin, Ben Hawerchuk, Anton Grenholm, Simon Lövgren, Erik Rainersson, Jesper Fastesson (J20)


Matchen ikväll kan ni se via webb-tv. Klicka på länken HÄR för att komma till sändningen

Nedsläpp 16.00 i Part Arena, Kalix

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK