UA-144052708-1

Östersunds IK – Inför SK Lejon hemma

Efter en och en halv veckas ofrivilligt uppehåll så är det nu dags för match i hemmaborgen när jumbon SK Lejon kommer på besök. Motståndarna har till denna säsong haft stor spelaromsättning där laget till stor del är byggt för framtiden och där klubben varit tydlig med att Allettan är nästa mål. SK Lejon tränas denna säsong av tidigare Skellefteåbacken Johan Burlin. Johan gör sitt första framträdande som tränare i och med hans roll i SK Lejon.

Målet vaktas troligen åter av SHL-meriterade Linus Marcko som har ett förflutet i Timrås organisation men spenderade förra säsongen i den amerikanska collegeförberedande ligan NCDC. Linus har i upptakten av Hockeyettan startat 4 av 5 matcher med en räddningsprocent på 87,2%.

På backsidan märks värvningen av tidigare SHL-stjärnan och Tre Kronor backen Fredrik Lindgren som efter en säsong borta från ishockeyn nu gjort comeback. Lindgren har än så länge bara medverkat i en match och det återstår att se om han är åter i spel till kvällens match. I det defensiva ledet har även backarna Aron Kero Holmgren hämtats in från Bodens J20 samt Henrik Lövgren från Borlänges J20-lag.

Tar vi en titt på forwardsidan så har Lejon fått behålla viktiga forwarden Filiph Laine. Till skaran nyförvärv så är det definitivt värt att nämna finska forwarden Leo Landor som har ett förflutet i Södertäljes juniorer, han har rivstartat säsongen med att göra 6 poäng på 5 matcher. Utöver det så har bröderna Colton (Patric och Victor) anslutit och de debuterade i lagets senaste match som slutade med förlust mot Vännäs med hela 6-2.

Poängtoppen SK Lejon:

  1. Leo Landor 5 matcher, 4 mål, 2 assist
  2. Jonathan Sundin 5 matcher, 3 mål, 1 assist
  3. Filiph Laine 5 matcher, 1 mål, 3 assist

I hemmalaget Östersund så saknas fortfarande backarna Niklas Nilsson och Petter Runesson, det gör även forwardstrion Elias Bjuhr, Jesper Schiöler och Anton Grenholm. I deras frånvaro så får J20-backen, Gabriel Hedin debutera. Från J20-laget är även Edwin Öqvist, Casper Larsson, Elias Lindström och Jesper Fastesson med i truppen till kvällens match.

Tränaren Kjell-Åke Andersson inför kvällens match:

Vi möter ett ungt lag med massor av välutbildade spelare som kommer utvecklas för varje match dom spelare. Dom spelar  vårdat och i  hög fart. För oss gäller det att ha fullt fokus från nedsläpp och vara konsekventa i vårt spel, vi ser fram emot att få spela match igen.

Poängtoppen Östersunds IK:

  1. Carl Skärström 4 matcher, 4 mål, 1 assist
  2. James Hamblin 4 matcher, 4 mål, 1 assist
  3. Erik Rainersson 4 matcher, 2 mål, 3 assist

Truppen till kvällens match:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

David Westlund, Albin Runesson, August Hansson, Lucas Byhlin, Adam Danielsson, Edwin Öqvist (J-20), Gabriel Hedin (J-20)

Forwards:

Felix Lidgren, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Emil Pettersson, Filip Danielsson, Carl Skärström, James Hamblin, Ben Hawerchuk, Simon Lövgren, Erik Rainersson, Casper Larsson (J-20), Elias Lindström (J-20), Jesper Fastesson (J-20)


Om ni inte säkrat era biljetter för att se matchen på plats ikväll så kan ni se den via webb-tv. Klicka på länken HÄR för att komma till sändningen

Nedsläpp 19.00 i Östersund Arena

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK