Varför är inte Petter Runesson med i truppen?

Som ni säkert märkt har Petter Runesson saknats i laguppställningen sedan säsongen drog igång, anledningen till det är att han fått problem med synen som drastiskt försämrats på kort tid. Han är för närvarande under utredning av läkare på Östersunds sjukhus och ska även till Stockholm och träffa en specialist. I dagsläget vet vi inte orsaken till varför detta problem uppkommit. 

Vi har snackat med honom så han själv får förklara hur läget ligger till. En längre och mer ingående intervju med ÖP hittar du via länken nedan.

Hej Petter, hur mår du?

– Jag mår bra men detta är jobbigt då det påverkar såväl familjen, hockeyn och arbetet.  Det är frustrerande eftersom ingen vet vare sig orsak eller prognos. 

Vad är det för problem du har?

– Det är det centrala synfältet som försämrats vilket gör att jag inte ser det jag fokuserar blicken på. Jag ser till exempel inte ansikten på de jag möter och jag kan inte läsa vanlig text. Jag ser inte vad som händer på isen när jag tittar på en match. 

Så det är inte ryggen som är problemet?

– Nej, jag har inga besvär med ryggen i dagsläget.

Vad händer nu?

– Prognosen är oklar. Varken jag eller läkarna vet när eller om jag kan få tillbaka synen fullt. Jag hoppas kunna komma tillbaka till hockeyn. Min målsättning är att få vara en i gänget som tar upp ÖIK till Allsvenskan.

Petter fortsätter: Jag vill passa på att be om ursäkt om jag verkar självupptagen och inte hälsar när jag möter folk jag känner men jag ser inte vem det är. Det är mycket jobbigt för mig och det gör att jag helst tittar ner i marken för att undvika ögonkontakt när jag är ute bland folk. 

Hela ÖIK står bakom Petter och hans familj i detta och önskar att orsaken hittas och att vi snart ser Petter tillbaka på isen.

Tack för er förståelse.

Läs gärna ÖPs fina reportage om Petter här