UA-144052708-1

J18-serien pausas fram till årsskiftet

Hockeyförbundet har tagit ett nytt beslut och pausar samtliga J18-serier med anledning av ökad smittspridning av covid-19.

Tidigare har bara regioner med skärpta restriktioner fått sina J20- och J18-serier pausade. Men har Svenska Ishockeyförbundet tagit nytt beslut – och pausar samtliga serier till och med årsskiftet.

 

Förslaget om att pausa seriespel för J20 Nationell (norra/södra) och J18 Regional (region norr/öst/väst/syd) har beretts i Svenska Ishockeyförbundet Elitkommitté Herr samt i Tävlingsutskottet och nu beslutats av Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott.

Beslutet är fattat utifrån:

  • Ökad smittspridning. Att pausa verksamheter ger möjlighet att stoppa smittspridning.
  • Flera regioner har infört skärpta restriktioner med anledning av smittspridning vilket inneburit inställda matcher och träningar för flera juniorlag. Det medför en sportslig orättvisa då matcher som ställs in gör att serier inte kan slutföras inom angiven tid.

– Utifrån den ökade smittspridningen och de skärpta restriktioner som utfärdats i många regioner pausar vi verksamheten tillsvidare. Beslutet gäller med start 11 november och minst till årsskiftet. Vi följer utvecklingen noga och vår ambition är att återuppta spel, dock tidigast efter årsskiftet, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Läs mer här