Wed 24 Feb Slut
Hockeylag THO 1
Hockeylag ÖST 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag FOR 5
Hockeylag ENK 3
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag BOR 6
Hockeylag HANV 1
Thu 25 Feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag PIT -

Östersunds IK – Inför Borlänge

Det är idag dags för den fjärde matchen för Östersunds IK när man ställs mot Borlänge på bortaplan. ÖIK är hittills obesegrade i Allettan efter tre spelade matcher där man senast tog en viktig trepoängare mot ett bra Enköping. Nu ställs laget inför ytterligare utmaningar när Borlänge står på andra sidan isen. Dagens motståndare inledde serien med förlust på hemmais mot Hudiksvall och skulle den gångna helgen upp till Norrbotten för att möta Boden och Kalix men dalmasarna fick tyvärr skjuta upp sin turné på grund av coronafall i Bodens lag.

Kollar vi på läget i truppen hos ÖIK så saknas backbjässen David Westlund i kvällens match. Forwarden James Hamblin har lämnat för AHL och in i truppen har istället Brett Boeing kommit. Boeing är dock inte spelklar ännu och missar således kvällens tuffa batalj. I övrigt är truppen intakt och man startar matchen på 7 backar och 13 forwards.

Poängtoppen Östersunds IK:

1. James Hamblin (LW/C) 22 12 13 25
2. Erik Rainersson (RW) 23 12 12 24
3. David Westlund (D) 22 3 18 21

Målvakter:

1. Carl Hjälm 14 1.76 .933
2. Robin Christoffersson 9 2.33 .910

Tre senaste matcherna Östersunds IK:

Östersunds IK – Enköpings SK 4-3

Östersunds IK – Hanviken SK 5-1

Forshaga IF – Östersunds IK 1-2


Motståndarna Borlänge

Laget tränas av Stefan Gustafsson som gör sin andra säsong som huvudansvarig i klubben som slutade på fjärde plats i grundserien, på samma poäng som Forshaga och Lindlöven men med bättre målskillnad som gjorde att deras placering blev högre. Borlänge innehåller många profiler och som många känner till är laget ständigt med i toppen och krigar, så sent som säsongen 17/18 var man även med i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Till den här säsongen har klubben valt att sätta en tydlig prägel på laget med unga, utvecklingsbara spelare med anknytning till orten. Dennis Finn-Olsson och Emil Lind är där två spelare som defintivt värda att nämna som har valt att ta sig närmare hemmet efter spel i Hockeyallsvenskan. En annan spelare som även återvänt till klubben är den energiske forwarden Robin Höglund som inledde fjolåret i Borlänge men avslutade den i amerikanska SPHL, nu är han alltså tillbaka i Borlängetröjan och bidrar med såväl hög arbetskapacitet som poäng. Målvaktsduon (Alexander Johansson & Victor Eriksson) är även intakt sedan förra säsongen och är under sina bästa stunder målvakter av hög Hockeyettan-nivå.

Spelare att hålla ett extra öga på:

Markus Persson

Skarpskytt och en av dom absolut giftigaste spelarna i hela Hockeyettan. En rutinerad pjäs med mängder av matcher i Hockeyallsvenskan på meritlistan. Denna säsong har han pangat in hela 15 mål på 11 matcher(!).

Patrik Elfsberg

Lagkapten och assistkung med fin speluppfattning som är en stor bidragande orsak till att Markus Persson levererar mål på löpande band. Har denna säsong producerat 3 mål 18 assist på 23 matcher.

Marcus Björk

En stabil defensiv pjäs som nu är inne på sin femte säsong i Hockeyettan och även på väg mot sin poängbästa säsong där han hittills mäktat med 12 poäng på 23 matcher. Har ett förflutet i ÖIK som han representerade säsongen 2016-2017.

Poängtoppen Borlänge:

1. Jacob Thor (LW/RW) 23 8 19 27
2. Markus Persson (RW) 11 15 9 24
3. Dennis Finn Olsson (RW/LW) 23 12 12 24

Målvakter:

1. Victor Eriksson 12 2.27 .929
2. Alexander Johansson 11 2.82 .915

Tre senaste matcherna för Borlänge:

Borlänge HF-Hudiksvall HC 1-4

HC Dalen – Borlänge HF  4-3 OT

Eskilstuna Linden Hockey – Borlänge HF 1-5

Klicka här för att komma till sändningen av kvällens match

Nedsläpp 19.00 i Borlänge Ishall

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK