Östersunds IK – Tränartrion förblir intakt!

Tränarna Kjell-Åke Andersson och Markus Molin samt målvaktstränaren Karl Malmquist har under tre säsonger jobbat tillsammans med Östersunds IKs representationslag. Nu har tränartrion valt att förlänga sina kontrakt över säsongen 2021-2022 där man får fortsätta bygga vidare med kontinuiteten i klubben. Den gångna säsongen som var tog man sig till playoff 2, men trion siktar nu på att nå längre då det uttalade målet är Hockeyallsvenskan.

Så här säger sportchefen Per Tagesson:

Det känns såklart jättebra att ha tränarstaben för säsongen 21/22 på plats så här tidigt. Det visar att alla tre tror på den resan vi gör och att de gillar sättet föreningen jobbar på. Föreningens mål har varit att jobba kontinuerligt och ta steg varje år och det tycker jag att vi gör, därför känns det naturligt att ge dessa herrar fortsatt förtroende.

Kalle har gjort ett fint jobb med målvakterna i hela föreningen och det känns jättekul att vi har kunnat hitta en helhetslösning där vi även får nyttja hans kompetens och ge honom tid att utveckla föreningen i hans övriga områden utöver a-lags och juniormålvakterna (NIU & LIU).

Under sina tre år tillsammans har Kjella och Molla gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla A-lagets verksamhet i alla delar. Man glömmer lätt att ingen av dem har någon lång karriär som tränare i bagaget när man ser vilken nivå allt ligger på. De är moderna både i sitt ledarskap och hockeytänk och är väldigt omtyckta av spelarna för sitt sätt att bjuda in till ett öppet och involverande klimat. Oavsett vilken serie vi spelar i nästa säsong så är jag övertygad om att den här gruppen är den bästa för att leda vårat representationslag, men föreningens mål är glasklart och det är att vi ska till HockeyAllsvenskan.

Kjell-Åke Andersson om sin kontraktsförlängning:

– Det känns fantastisk roligt att få förtroendet av Östersunds IK att fortsätta utveckla laget, vi har stora visioner, vill uppåt och bli bättre varje dag. Det känns väldigt bra att stora delar av vår fantastiska ledarstab är klara för nästa säsong.

 

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK