Angående konflikten i Hockeyettan

Som ni kanske hört råder det konflikt i Hockeyettan då två föreningar valt att inte följa det avtal som satts upp för sändning av matcherna i Hockeyettan. ATG som är huvudsponsor för Hockeyettan går varje år in med en stor summa pengar som ska hjälpa till att höja kvaliteten på sändningarna och öka värdet på ligan. I och med detta har ett avtal upprättats mellan Hockeyettan och ATG där alla klubbar i Hockeyettan ska sända via Hockeyettans plattform. Detta tycker vi i Östersund IK är en bra och långsiktig lösning som i grund och botten gynnar oss alla och ger alla föreningar bra möjligheter. Vi tror att det på sikt gynnar sporten som helhet och banar väg för att även mindre föreningar ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet och att det gynnar breddidrotten. Vi älskar hockey och vi vet hur viktigt det är att barn och unga får möjligheten att hålla på med något de älskar och inte minst att det bidrar till rörelseglädje.

Vi i Östersunds IK tycker att det är en självklarhet att följa det avtal som satts upp för Hockeyettans sändningar. Vi övriga klubbar kommer på grund av att Boden och Karlskrona inte följer dessa bestämmelser bli drabbade ekonomiskt. Därför kommer vi, likt de flesta andra föreningar att skjuta upp bortamatcherna mot Boden tills konflikten är löst.

Vi vill spela matcher och vi vill möta Boden, däremot vill vi inte behöva bli straffade för att de inte följer avtalet. Med det sagt så hoppas vi på en snabb lösning och att inte de föreningar som valt att skjuta upp matcherna inte blir drabbade ytterligare.

/Östersunds IKs styrelse