Uppdaterad information angående konflikten i Hockeyettan

Som ni vet råder det konflikt i ATG Hockeyettan. Här kommer uppdaterad information från styrelsen i ÖIK.

Vi i Östersunds IK har valt att stå bakom den ligamodell som vi för närvarande har i Hockeyettan och respektera gällande avtal. Vi ser denna modell som en långsiktig strategi som vi över tid kan vara med att utveckla tillsammans med övriga klubbar runt om i landet. Detta skapar en gemenskap och en drivkraft som är till fördel för såväl liten som stor klubb.

Hockeyettan är Sveriges största hockeyliga och finns representerad över hela landet. Det finns många röster och viljor, förutsättningarna varierar stort mellan medlemmarna. Trots det är det vår tro att en gemensam modell för samtliga klubbar är till allas bästa och att det ökar attraktionskraften och värdet på ligan som produkt.
Ingångsvärdena ska vara transparenta för medlemmarna. Förutsättningarna ska förhandlas fram av medlemmarna. Besluten ska fattas demokratiskt av medlemmarna. Genom att respektfullt och kompromissvilligt arbeta tillsammans kan vi komma fram till en lösning som är tillgänglig för våra fans, är representativ för ligan, och som skapar största möjliga värde för oss som medlemmar.

Vårt primära syfte är att hålla på med det vi älskar – nämligen ishockey.
Denna konflikt skadar ishockeyn i stor utsträckning och den måste lösas, men vi tycker inte att det ska drabba våra spelare och ledare ytterligare. En juridisk utredning är inledd – vi kommer följa den processen och respektera utfallet. Svenska Ishockeyförbundet och Riksidrottsnämnden har tagit beslutet att lagen ska genomföra matcherna. Då vi i Östersunds IK anser att man ska följa gällande bestämmelser känner vi inte att vi som enskild förening bör ställa oss emot vare sig SIF eller RIN. Hade vi valt att inte spela match mot Boden på bortaplan nu efter detta besked säger vi emot oss själva.

Vi i Östersunds IKs styrelse har därför beslutat att vi kommer följa SIFs bestämmelser och spela matchen mot Boden HF på bortaplan och låta konflikten lösas av parterna.

 

/Östersunds IKs styrelse