Allsvensk spelare förstärker ÖIK

Som ni vet har vi haft en väldig otur med skador och sjukdom på målvaktsfronten där våra båda ordinarie målvakter Isak Mantler och Hugo Marklund för närvarande inte kan komma till spel. Vi har lånat in flera målvakter både från andra klubbar såsom Vännäs och Ånge men även från våra egna juniorlag. Vi hade turen att kunna få in Linus Marcko som sedan han kom till ÖIK landat på en räddningsprocent på 92.6 (!) hans första match höll han dessutom nollan.

När Tingsryd helt plötsligt stod med tre målvakter dök chansen upp att få “låna hem” Carl Hjälm, vilket såklart känns som ett väldigt bra alternativ då vi i dagsläget är i en situation där vi måste låna från våra juniorer.

Såhär skriver Tingsryd: 

-Med anledning av att vi nu står med tre målvakter då Tomas Rydén är tillbaka efter sin skada, så kommer vi nu att låna ut Calle till Östersund. Det är viktigt att han får speltid och då är detta en bra lösning med Östersund med tanke på att han har varit där innan, säger Sportchef Magnus Bogren.

Lånet gäller tills vidare.

 

Vi är såklart väldigt glada att kunna välkomna Carl Hjälm tillbaka till ÖIK!

 

Hur känns det att komma tillbaka till ÖIK?

  • Det är väl mest att det är sjukt kul att komma hem och hjälpa ÖIK i sin jakt på Allsvenskan, när det kom fram att jag skulle lånas ut fanns det ju bara ett lag i ettan jag ville till.

 

Vad har du lärt dig i din tid i Tingsryd?

  • Jag har väl under den här tiden lärt mig vad som krävs i Allsvenskan och fått träna och spela mot riktigt bra spelare på den nivån så jag hoppas att det hjälpa mig här.

 

Vad hoppas du kunna bidra med?

  • Jag hoppas väl kunna bidra med mitt trygga och stabila målvaktsspel men även att komma med en bra energi som ska ta oss hela vägen i år 💪🏻

 

Vi vill passa på att tacka Tingsryd för ett bra samarbete.