Sista bästa, det blir fräscht

Ja, då sitter man här i Kalmar, en solig dag i slutet av april.
Våren har kommit mycket längre här än det snöiga Östersund vi lämnade igår.

Laget är påväg tillbaka till Kalmar för lunch och matchgenomgång efter ett ispass i Nybro här på förmiddagen.

Jag har svårt att ta in det vi åstadkommit i år, men något jag är helt säker på är att jag är så enormt imponerad av hur laget har presterat, såväl på som vid sidan av isen. Det är en ära att få komma ett lag såhär nära, få lära känna dem, få se allt slit, allt jobb, alla timmar i buss… Jag önskar ni alla kunde få en inblick i vad som sker under den yta som ni oftast ser.

Hela spelartruppen är ett gäng genuint fina, omtänksamma, ödmjuka och härliga killar. Det värmer i hjärtat när jag ser spelarna komma ut från omklädningsrummet för att ge autografer till pirriga tjejer och killar som ser upp till dem, när man får höra från hotellpersonal att spelarna är trevliga mot dem, att de sköter sig bra och inte minst är jag glad för hur fint de behandlar mig – bihanget som snurrar runt i arenan och rätt vad det är kommer med knasiga frågor och en kamera i ansiktet. Som sagt, jag säger det ofta till folk som inte har samma inblick – vilken fantastisk grupp människor detta lag är.

Dessutom vet jag att många av dem har stöttande och förstående flickvänner på hemmaplan som knappt fått se dem under året. Men till er tröst – i morgon är dom all yours!  Då får också Mini Marklund och Mini Westlund äntligen umgås med sina pappor – på riktigt! Stort tack till er som sköter “markservicen” på hemmaplan och kanske det största tacket ska gå till Lotta – Kjellas “oförstående fru”, vilken kämpe.

Så till alla dessa timmar i buss.. ni ska veta att det är en helt egen typ av underhållning att åka med tränarna i bussen, tyvärr, men det går inte att förklara – man måste uppleva det. Så många gånger vi skrattat tills tårarna sprutat, så många gånger, per resa, Kjella lyckas tappa bort glasögon, telefon, hörlurar, laddare mm.. så många gånger som Björklin fått höra “fan.. man skulle varit busschaufför”. Men förutom alla roliga stunder är det så inspirerande och inte minst fascinerande att få en inblick i hur ofantligt många timmar de lägger ner på att analyser och arbeta igenom spelet. Något som dessutom burit frukt.

Det är så mycket som sker bakom kulisserna, så mycket värme, omtanke, arbete, tankeverksamhet och slit. Om ni bara visste.
Vi gör inte det här bara för vår egen skull, vi gör det för hela vår förening och för vårt älskade Östersund.  Hockeystaden Östersund – hur väl klingar inte det?

 

Sen vill jag såklart passa på att tacka varenda en av er som stöttat oss under säsongen. Det är otroligt rörande och gör mig stolt att vara en del av detta.

Wow.

Eller, fräscht – som Bjuhr skulle sagt.

Mitt varmaste tack till er alla! /Maria 

 

Men, nog från mig. Nedan ser ni Kjellas tankar inför det som komma skall.

Självklart far tankarna iväg när man sitter 100 mil i buss och ska jag försöka sammanfatta allt som skramlat runt i min hjärna så blir det – jävlar , vad vi ska köra ikväll.
Att vi alla vill vinna och gå till allsvenskan är självklart, det vill också alla i Hudiksvall och Nybro. Vi kan inte styra över hur det går för Hudiksvall ikväll eller hur Nybros form är, hur domaren hanterar en fullsatt arena i Nybro osv.
Kvar blir vad vi själva kan påverka och på något sätt kontrollera. Vi har tränat sedan i april 2021 för detta, vi har valt ett sätt att spela som vi tror och numera vet ger oss framgång. Vi har tillsammans, spelare och ledare, blivit en grupp som i vår lilla värld kan övervinna vilka hinder som helst. Vi har skrivit historia en gång nyss genom att äntligen ta oss till kvalserien. Ikväll har vi chansen att skriva historia igen. Oavsett utgång har vi gjort en fantastisk säsong, det kan inte en fredagkväll i april 2022 ändra på. MEN fantastiskt kan blI fenomenalt!
Svamlet ovan mynnar ut i att vi kommer komma flygandes ut 19.00 ikväll, sedan är det upp till Nybro att hänga med.
 
Stort tack till er alla, utan ert stöd och samarbete hade vi aldrig fått den här möjligheten!