Hänt i veckan: Östra vårserien

I veckan som gick brände Valbo, via förluster mot Arlanda Wings och Sollentuna, sitt försprång i toppen av tabellen. För samtidigt som Valbo bara tog en av sex poäng tog både Sollentuna och Vallentuna full pott. Det är upplagt för dramatik när den sista veckan av den östra vårserien nu ska spelas. FOTO: Sollentunahockey.com

Valbo har imponerat under våren och var inför veckans matcher obesegrade under ordinarie tid. Veckan som gick var dock en besvikelse. I onsdags förlorade Valbo borta mot Arlanda Wings med 3-2 efter straffar. Samtidigt vann Sollentuna med 3-1 borta mot bottenlaget Nacka. Det gjorde att avstådet lagen emellan minskades från fem till tre poäng. I söndags möttes så lagen i Valbo. Gästerna Sollentuna var för dagen det starkaste laget och kunde vinna med imponerande 5-1. Precis som vanligt var det den vassa förstakedjan med Carl Graf, Christian Holmblad och Filip Holmgren som stod för det mesta i offensiv väg. Filip Holmgren öppnade målskyttet i den första perioden och satte även 2-0 en bit in i andra perioden. Sollentuna gjorde även 3-0 innan Valbos målkung Nicklas Strid reducerade på straff. Visst hopp för hemmalaget inför tredje således, men det hoppet släckte Carl Graf och Christian Holmblad med varsitt mål.

Segern innebär att Sollentuna nu kliver upp på samma poäng som Valbo längst upp i tabellen. Dessutom har man en match mindre spelad vilket gör att man har avgörandet i egna händer när det nu ska avgöras.

Vallentuna gjorde vad man skulle borta mot Nacka i onsdags och tog tre poäng vilket gör att man har en viss chans att nå play-off. Med sina 22 poäng har Vallentuna fyra poäng upp till Valbo och Sollentuna. På onsdag möts Vallentuna och Sollentuna i Sollentuna. Tre poäng för gästerna Vallentuna i den matchen och det är upplagt för stort drama i slutomgången. Det är värt att notera att de tre topplagen har nästan samma målskillnader, vilket gör att varje mål kan bli avgörande.

På onsdag spelar, som tidigare nämnt, Sollentuna mot Vallentuna. Nacka och Tumba gör upp om att undvika jumboplatsen och ett avsågat Hammarby tar emot Valbo som måste vinna. Den östra vårserien spelar sen sin sista omgång på söndag och då möter Vallentuna Tumba. Dessutom spelar Arlanda mot Sollentuna och Nacka möter Bajen.

Örnsköldsvik HF har redan vunnit den norra vårserien vilket göra att den ur trion Sollentuna, Valbo och Vallentuna som tillslut kniper förstaplatsen kommer att få möta ÖHF i play-off.

 

/Anton Gustavsson