Högoktanig afton

En högoktanig afton är att vänta i Hockeyettan ikväll. Serierna börjar lida mot sitt slut och en spännande upplösning väntar runt knuten.

I den östra vårserien spelas följande matcher ikväll:

Sollentuna HC – Vallentuna BK
IFK Tumba – Nacka HK
Hammarby IF – Valbo HC

Sollentuna har chans att kroka av Vallentuna från racet om förstaplatsen och spel i PlayOff-förkval. Vinner Mikael Erdtmans gäng ikväll samtidigt som Valbo tappar poäng borta mot Hammarby så är saken klar. Då ställs Sollentuna mot Örnsköldsvik i PlayOff-förkval. I botten är sedan tidigare både Nacka och Tumba klara för spel i Kvalserien till Hockeyettan.

I den västra vårserien spelas följande matcher ikväll:

IFK Arboga – Grästorps IK
Forshaga IF – Surahammars IF
Enköpings SK – Åker/Strängnäs HC

Här har Grästorp allt i egna händer. Med en match mindre spelad än toppkonkurrenterna Enköping och Köping har de inför kvällen ett försprång på 2 poäng. Vinner Grästorp ikväll är saken klar. Grästorp får då möta vinnaren i den södra vårserien i PlayOff-förkval. I botten tävlar Åker/Strängnäs och Forshaga om att undvika spel i Kvalserien till Hockeyettan. Forshaga har en poängs försprång inför de två avslutande omgångarna. Vinner Forshaga ikväll samtidigt som Åker/Strängnäs förlorar under ordinarie tid är bottenstriden avgjord. I annat fall lever bottenstriden i allra högsta grad vidare. I den sista omgången nu på söndag ställs nämligen Åker/Strängnäs mot Forshaga i vad som kan bli en riktig thriller.

I den södra vårserien spelas följande matcher ikväll:

Helsingborg HC – HC Dalen
Halmstad HF-  Tranås AIF
Hanhals IF – Tyringe SoSS

Tranås befinner sig i pole position inför de två avslutande omgångarna i den södra vårserien. En seger borta mot Halmstad ikväll gör att laget tar ett stort steg närmre spel i PlayOff-förkval. Det är dock vidöppet och lär bli kamp ända in på mållinjen i denna serie. Varken Helsingborg eller nykomlingarna Hanhals har några som helst planer på att avsluta sina säsonger redan nu, utan vill säkerligen förlänga innevarande säsong ytterligare. I den sista omgången nu på söndag spelar dessutom Tranås hemma mot Helsingborg klockan 16:00. Upplagt för dramatik!

I botten gör Halmstad, HC Dalen och Tyringe upp om vilket lag som tvingas spela i Kvalserien till Hockeyettan. Halmstad har det tuffaste utgångsläget, men allt kan som bekant hända i ishockey. Vinner Tyringe ikväll hamnar man på säker mark. HC Dalen skulle må väldigt bra av en seger ikväll, även om det på förhand stundar en tuff borta match mot ett hemmastarkt Helsingborg. Om HC Dalen kniper två poäng eller fler samtidigt som Halmstad förlorar under ordinarie tid tvingas hallänningarna till kvalspel.

 

I den norra vårserien spelas en match ikväll:

SK Lejon – Sollefteå HK

SK Lejon har inget mer än äran att spela för och kan därför gå ut med en avslappnad attityd. För Sollefteås del är det bara seger som räknas om de vill undvika degraderingskvalet. 5 poäng upp till rätt sida om strecket med 2 omgångar kvar att spela.

I Allettan Norra spelas två matcher ikväll:

Haninge Anchors – Hudiksvall HC
Sundsvall Hockey – Huddinge IK

Huddinge leder serien tack vare bättre målskillnad än tabelltvåan Visby/Roma. Stockholmslaget har dessutom en match tillgodo på övriga toppkonkurrenter. Ikväll har Fredrik Mälbergs talangfabrik ett gyllene tillfälle att rycka ifrån och skapa en liten lucka inför de sista omgångarna. Sundsvall har förstås fortfarande chansen att vinna hela serien, men då är seger ikväll av yppersta vikt för medelpadingarna.

Haninge har teoretiskt sett fortfarande chansen att kriga sig till en PlayOff-plats, då måste de i princip dock gå rent resten och hoppas att både Östersund och Kalix säckar ihop fullständigt. Tufft läge för Haninge som dock gjort en fin säsong.

Full omgång i Allettan Södra ikväll:

Skövde IK – Nybro Vikings
Vimmerby HC – Kristianstad IK
Troja/Ljungby – KRIF
Lindlövens IF – Borlänge HF
Kumla HC – Mariestad BoIS        

Fortsatt glödhet kamp i toppen mellan Kristianstad och Troja/Ljungby. Båda lagen radar upp segrar, ingen verkar vika ner sig. Upplagt för en riktig batalj nästa onsdag då lagen möts i en seriefinal i Kristianstads Ishall.
Skövde och Nybro tävlar i första hand om att säkra en plats i PlayOff. Kvällens match är även viktig för att få med sig en så hög ranking som möjligt inför stundande PlayOff-spel.

Vimmerby är inne i ett riktigt fint stim. Ikväll väntar dock ett superstarkt Kristianstad hemma i Vimmerby Ishall. Tuff uppgift för hemmalaget, samtidigt ingen lätt match för Mats Lusths gäng.
Vinner smålänningarna är de på allvar med och slåss om 3:e platsen med Mariestad.

En riktig streckstrid är att vänta i kvällens match mellan Lindlöven-Borlänge. Med 4 omgångar kvar skiljer endast en poäng mellan åttan och nian. Vinner Borlänge kopplar man ett bastant grepp om den sista PlayOff-platsen. Räkna med en intensiv drabbning.

Mariestad är i gott slag. Tre raka segrar i ryggen och självförtroendet på topp efter segern i ”Slaget om Skaraborg” senast. Kumla å sin sida måste vinna ikväll om de ska ha en realistisk chans att knipa den sista PlayOff-platsen.

Klockan 19:00 släpps puckarna. Streama här!