Tranås till playoff

Det blev Tranås som tog playoffplatsen efter att de under lördagen bortabesegrat Grästorp med siffrorna 0-1. Egentligen var det inte så mycket att orda om utan Charles Franzéns grabbar tog hem matchserien med 2-0 i matcher. Tranås från den södra serien var flera skostorlekar större och bättre än Grästorp i detta förkval. Nu är smålänningarna i playoff vilket också var målet när säsongen drog igång.

Tranås var favoriter inför denna matchserie. Laget lyckades utan några större problem slå ut Grästorp med en målskillnad på 5-1 sett över 2 matcher. Charles Franzén som tränar Tranås verkar ha fått igång sitt manskap som nu kan vålla problem för många lag i ett playoff. På måndag klockan 12:00 vet vi vilket lag som har valt Tranås som sina motståndare i playoffet. Frågan är om smålänningarna blir det givna valet eller inte för de andra lagen när de får välja.

Detta förkval blev inte vad Grästorp hade tänkt sig när laget gick in i det. Det pratades om den beryktade publiken som skulle bära sitt lag i Åse & Viste Arena. Det blev dock endast halvfullt när bara 683 åskådare valde att ta sig till denna avgörande match vilket måste ses som en missräkning i Grästorp. Laget rosade inte heller marknaden i denna viktiga match och är därmed utslagna. Dock ska sägas att Grästorps IK har gjort en bra säsong när laget summerar vad de åstadkommit 2016/2017.

// Niklas Karlsson & Jonas Wallin