Inför playoff: ”Vi vill överbevisa de som inte trodde på oss”

Av de lagen som går in i playoff nu i veckan var det Väsby som hade placerat sig bäst och fick välja motstånd först. Att Väsby skulle gå så bra var det inte många som trodde inför säsongen och nu används det som tändvätska inför matcherna mot Tranås. Väsby har dessutom fem raka segrar i ryggen och en stekhet forward i uppställningen.

Väsby har haft en formkurva som stigit uppåt i stort sett under hela säsongen. En knackig start följdes av bättre och bättre spel. I grundserien ledde det till att de slutade fyra med sex poängs marginal ner till de lagen som missade Allettan. I Allettan sedan har det återigen fortsatt i rätt riktning för Väsby och där knep de återigen en fjärdeplats.

– Vi hade i stort sett ett helt nytt lag, nya tränare och nytt spelsätt. Så i början spelade vi inte så bra, men nu har vi hittat vårt spelsätt och det har gjort att vi blivit bättre och bättre. Det tog även ett tag att lära känna varandra, men nu är sammanhållningen bra och vi spelar vårt egna spela och är trygga med det, säger forwarden Fredrik Forsberg.

 

Fartfyllt möte

Väsbys spel är till stor del beroende av fart. De vill använda sin fart till att sätta press på motståndarna, släppa pucken snabbt mellan varandra och attackera in mot mål med fart. Som det bäst placerade laget av de som skulle in i den första playoff-rundan fick Väsby välja motstånd först och det valet föll på Tranås som även det är ett skridskostarkt lag.

– Tränarna satt ner och diskuterade, sedan fick vi spelare också vara med och till sist blev valet Tranås. Det ska bli kul att möta ett nytt motstånd, i en ny hall och kunna jämföra hur lagen i den södra serien är. Annars vet jag inte något om dem, men tränarna har full koll så vi kommer nog att förbereda oss och kolla lite klipp innan matchen på torsdag, säger Forsberg.

 

Fredrik Forsberg är just en spelare som har haft en liknande formkurva som laget Väsby haft. Han stod för en riktigt stark Alletta och producerade hela 17 mål på 16 matcher, varav sju kom på de sista fyra matcherna.

– Jag har krigat på och fick vi en bra start direkt i Allettan, sedan känner jag att vi verkligen växt som kedja. Vi skapar väldigt bra tryck runt kassen och där har vi lyckats göra mycket mål på returer och styrningar.

 

Sedan Calle Åsell lämnade Väsby för spel med Västervik i Allsvenskan har Felix Fjälkeborn fått kliva in i förstalinan med Forsberg och Johan Wiktorsson.

– Det var väldigt kul att spela med Calle för han är en riktig krigare och en bra spelare. Men sedan har Fjälkeborn kommit in och han har ett jäkla driv och energi och har verkligen fyllt på med det som vi tappade när Calle lämnade, menar Forsberg.

 

Udda poängrad

När man läser poängligatabellen är det inte bara Forsbergs stora målproduktion som man snabbt noterar, utan även att han har en skral siffra i assistkolumnen. Han gjorde nämligen endast en assist under Allettan, vilket resulterade i den udda poängraden 17+1.

– Det är klart kul att göra så mycket mål, men jag hade velat göra några fler assist också. Sedan känner jag att vi spelat bra som kedja så ibland kanske jag lagt tredje passningen innan ett mål och så, säger 20-åringen.

 

Under säsongen lånades Forsberg även ut till Almtuna under en kort period. Där blev det sju matcher och med sig tillbaka fick han värdefulla erfarenheter om hur kostsamma misstag är och vilken fart som krävs för en högre nivå. Imorgon går han och Väsby alltså in i playoff-spelet och då gäller det att dra lärdom av de erfarenheterna och ta Väsby ett steg närmre Allsvenskan.

– Vi vill överbevisa de som inte trodde på oss. Det har vi som tändvätska och sedan kommer vi in med en skön känsla. Vi ska försöka åka ner dit och ta med oss en seger så kommer vi ha ett mentalt övertag på dem.

– Det ska bli svinkul. Nu är det vinna eller försvinna.

 

//Billy Hammer