Striden om Allettanplatserna fortfarande tät i den Östra serien

Holmblad fyrade av och kampen om Allettan fortsätter, det kan vi konstatera efter helgens matcher i den Östra serien.

Efter att Nacka fortsatt sitt segertåg och tagit en viktig bortaseger mot Vallentuna i helgen samtidigt som Nyköping Gripen också  segrade borta mot Hammarby så bibehåller de differensen upp till Väsby på andra sidan strecket. 2 respektive 4 poäng skiljer därmed fortfarande lag 6 och 7 i tabellen mot femman Väsby.

Vallentuna-Nacka 2-4

En chansrik match i Vallentuna ishall där hemmalaget hade ett grepp om Nacka i nästan halva matchen. 1-0 efter första perioden, där Adam Bergendahl gjorde sitt första mål för säsongen, följdes upp av veteranen Andreas Paulssons 2-0 ca 8 min in i andra perioden. Då talade det mesta för en hemmaseger, men de skulle Nackas kedja med Steve Gunnarsson-Elliot Lorraine och Victor Colton ändra på. Innan andra perioden var färdigspelad, hade Lorraine först reducerat till 2-1 på pass från Gunnarsson/Colton, sen spelat fram, tillsammans med Colton igen målskytten Alexander Sågström till kvitteringen.

Tredje perioden stod länge och vägde, och var spelmässigt jämn, när Elliott Lorraine gjorde sitt andra för kvällen som innebar 2-3, tiden var 19:16, så för Vallentuna var det inget annat att tänka på än att plocka sin målvakt. Med 15 sekunder kvar sänkte poängkungen Victor Colton hemmalaget helt med sitt 2-4 mål i öppen bur. Lukas Olander Ekbäck i Nackas mål räddade 36 av 38 skott. Vallentuna tar sig an jumbon Sollentuna på bortaplan i nästa match och Nacka har Väsby på hemmaplan.

Hammarby-Nyköping Gripen 2-4

Med sin fjärde raka bortaseger stärkte Nyköping Gripen sin position i toppen av bortatabellen. Och man fortsätter att vara med och nosa på topp-5 placeringarna, dessutom var det här den tredje raka segern.

Matchen mot Hammarby avgjordes redan i den första perioden då Nyköping Gripen gick fram till en 3-0 ledning. Rivstarten var monumental eftersom det efter bara 40 sekunder stod 0-2 på resultattavlan. Firma John Moberg och Albin Ivarsson-Hamberg är riktigt poängstarka just nu för Nyköpingslaget, de har väldigt bra kemi och är ständigt ett hot, och låg bakom två av de tre målen som Nyköping Gripen gjorde i den första perioden.

Hammarby försökte trots den svaga inledningen att komma in i matchen, och stundtals skapade man ett hårt tyck mot Rasmus Hedström i målet för Nyköping Gripen. Men det blev egentligen aldrig riktigt svettigt förrän i den tredje perioden då laget fick kontakt efter två snabba mål.

Målen kom visserligen i slutminuterna, och där trodde man att bortalaget skulle få lite nerver, men John Moberg  stängde matchen 19:44 med sitt åttonde mål för säsongen 2-4 i tom kasse. Hammarby har en resa till Gotland framför sig, och Visby/Roma borta, medan Nyköping/Gripen tar emot serieledarna Huddinge i nästa omgång.

Väsby-Tyresö Hanviken 8-2

Christian Holmblad var mannen för dagen i Väsbys hemmamatch mot tidigare succélaget Tyresö Hanviken, för det var ett riktigt fyrverkeri han firade av. Fyra mål från nyförvärvets sida i en match som Väsby vann med hela 8-2. Det var inget snack om var segern skulle gå, för hemmalaget var helt överlägsna spelmässigt och manövrerade ut Tyresö Hanviken ordentligt. Timeouten för bortalaget togs redan efter 2:59 i den första perioden, då ledde Väsby med 2-0 redan. Det hjälpte föga, och målen trillade in bakom en hårt jobbande Marcus Due-Boje i Tyresö Hanvikens mål. Jacob Lundin stod för fyra assist, när han var inblandad i Holmblads samtliga mål.

Tyresö Hanviken inkasserade sin sjunde raka förlust i och med detta.

Väsby fortsätter med en viktig match borta mot Nacka på onsdag, i kampen om Allettanplatserna. Tyresö Hanviken får chans till att revanschera sig i mötet med Hudiksvall hemma.

Wings-Visby/Roma 1-4

En mycket blek insats av gotlänningarna i den här drabbningen, men icke att förringa Wings kämpainsats, och här hade utgången kunnat blivit en helt annan om inte målvakten Sammy Gustavsson i Visby/Roma storspelat. 34 räddningar blev det till slut, och tidigare Wingsspelaren Adam Rachidi var den som gjorde matchavgörande 1-3, knappt fem minuter innan slutet. Wings kräftgång fortsätter och man är fast förankrat i botten, möter Valbo borta på onsdag. Visby/Roma tar på fredag emot Hammarby, matchtid flyttad till 18:00 i Visby Ishall.

Huddinge-Sollentuna 10-1

En total överkörning av serieledarna, där jumbon Sollentuna inte hade mycket att sätta mot. 6-1 var det efter första perioden efter 25-10 i skott. Andra perioden fortsatte med ett Huddinge som öste på via 19-8 i skott, och ledning med 9-1. Avslutningen var avslagen, ett mål föll i den tredje perioden, och skottstatistiken slutade på 61-21, skottrekord för den här säsongen i den Östra serien. Patrik Kallmert 3+1 och +4 i statistiken, Adam Hansen landade på +5 samt 3 poäng. Även  Björn Jonasson, Fabian Lundh och Filip Norman samlade på sig 3 poäng i matchen. Huddinge behåller serieledningen och utökade sitt målproducerande till hela 57 mål på 12 matcher. Man möter i nästa omgång Nyköping Gripen på bortaplan. Sollentuna har Vallentuna hemma.

Tidigare i veckan besegrade Hudiksvall-Valbo med 2-0.