Tim Harrysson nollade Surahammar

Surahammar har hittills under säsongen bara tagit en trepoängare, på bortais mot dagens motståndare Kumla HC.
Då stod Robin Bringsén för Surahammars samtliga tre mål och Anders Olsson stod för 27 räddningar.
I lördagens match räddade Olsson 42 av 44 skott för Surahammar men Kumla kunde ändå ståta som vinnare med 2-0 i en tuff bortamatch.
Kumla var det klart bästa laget, åtminstone under de inledande två perioderna, Surahammar mäktade bara med att träffa mål sex gånger på 40 minuter, tre skott i varje period, medan Kumla pepprade Olsson med skott.
Men det krävdes spel i numerärt överläge för att gästerna skulle lyckas överlista Anders Olsson. Martin Eberhardsson skickade in sitt sjätte mål för säsongen efter drygt 16 minuter av den första akten och sett till spelövertaget var det målet klart rättvist.
Den första perioden fortlöpte i ett rasande tempo och det var inte många avblåsningar under inledningsakten.
I den andra perioden blev det betydligt tuffare på isen och båda lagen fick uppsöka utvisningsbåset.
När Surahammar fick sin tredje raka utvisning på kort tid orkade laget inte stå emot bombardemanget längre, Christian Axelsson skickade in 2-0 med 13 sekunder kvar av perioden och inför den sista akten kändes det tämligen avgjort.
Mycket beroende på att skottstatistiken var 6-30 efter två spelade perioder.
Men när den tredje akten tog sin början verkade det som att Surahammarspelarna var hungrigast, de checkade högt och låg rätt i banan och lyckades styra undan Kumla gång efter annan.
Den tredje perioden var den som var klart jämnast, om det berodde på att Surahammar fått ny luft eller om Kumla var nöjda med sin ledning är svårt att avgöra men Surahammar hade ett par farliga chanser i perioden och kunde mycket väl reducerat om det inte vore för att Tim Harrysson i Kumlamålet lyckades sträcka ut och parera allt.
Med drygt en minut och trettio sekunder kvar plockade Surahammar ut Anders Olsson för att spela sex mot fem men pucken ville inte in bakom Harrysson och Kumlabackarna såg till att plocka undan de returer Harrysson släppte.
Därmed tre poäng till Kumla som tar emot Grums i kommande omgång på onsdag. För Surahammars del väntar bortamatch mot Köping på fredag kväll.