Valbo Hockey bättre förberedda i år

Fjolårets säsong startade inte som Valbo Hockey tänkt sig när tränarparet Pär och Olle Djoos fick lämna strax innan seriepremiären. Det blev lite som att börja om i förberedelser och träningsupplägg när Magnus Eriksson från egna leden samt Rickard Brehlin fick ta över på kort varsel. Därför är ett säkert med årets säsong, Valbo kommer vara betydligt bättre förberedda och redo för sin andra raka säsong i Hockeyettan. Laget har tränat på bra sen i början av april och haft ett helt annat upplägg än förra säsongen.

En annan del som präglar Valbo Hockey är deras uppbyggnad av truppen med lokala spelare, där nästintill hela spelartuppen har anknytningar till Valbo eller Gävle och dess närhet. Vi frågade tränare Magnus Eriksson om säsongen som kommer.

Vad har Valbo Hockey för målsättning den här säsongen?

– Att förbättra sig från förra säsongen, förhoppningsvis bör vår placering hamna mellan 4-6.

Vilka ser ni som favoriter i serien?

– Både Hudiksvall och Huddinge måste ses som favoriterna i den här serien. Visby Roma bör också greja en Allettanplats, sen är det öppet.

Är ni nöjd med den trupp ni förfogar över eller kan det tillkomma spelare?

– Vi är nöjda med vad vi har, men det kommer troligen komma in någon till spelare innan seriestart. (Just nu tränar för övrigt fd Brynäs, Karlskrona och Timråbacken David Westlund med laget)

Vilken/Vilka spelare ska vi hålla extra koll på i Valbo under säsongen?

– Unga målvakten Tobias Forsgren 17 år är oerhört lovande, backen Pontus Broeng från Borlänge kommer få mycket ansvar och istid, hemvändaren Jonas Andersson samt Max Pålholm och Joakim Axman kommer alla ha framträdande roller.

 

Valbo Hockey har på försäsongen bland annat spelat jämnt mot favoriten Hudiksvall, förlust 3-1 och även mött norra seriens Örnsköldsvik i ett dubbelmöte som resulterade i en seger och en förlust. Under helgen blev det också känt att Valbos största profil inom hockeyn Nicklas Bäckström valde att skänka den bonus spelarna kunde kvittera ut efter VM-guldet i våras till sin moderklubb Valbo HC.

 

//Stefan Österberg