lör 15 feb Slut
Hockeylag TEG 1
Hockeylag LIN 5
lör 15 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag AIF 2
lör 15 feb Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag OIK 0
lör 15 feb Slut
Hockeylag KIR 0
Hockeylag HHC 4
lör 15 feb Slut
Hockeylag PIT 5
Hockeylag BHF 4
lör 15 feb Slut
Hockeylag HUD 3
Hockeylag VRH 1
lör 15 feb Slut
Hockeylag TRO 0
Hockeylag TRA 3
sön 16 feb Slut
Hockeylag LND 3
Hockeylag FOR 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SUR 0
Hockeylag KUM 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag NYK
Hockeylag KPN
sön 16 feb Slut
Hockeylag HIF 2
Hockeylag SEG 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag WIN
Hockeylag STR
sön 16 feb Slut
Hockeylag SHC 2
Hockeylag HAN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag ORN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag AIF 6
sön 16 feb Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag HHC 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag KIR 3
Hockeylag OIK 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag LIN 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TEG
Hockeylag BHF
sön 16 feb Slut
Hockeylag KRIF 5
Hockeylag GRU 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SIK 1
Hockeylag NYB 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag HAH 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TYR 3
Hockeylag BOR 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag MRM 2
Hockeylag DAL 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag HLS 1
Hockeylag KLR 7
sön 16 feb Slut
Hockeylag VSB 4
Hockeylag VBK 0
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KLR -
Hockeylag MRM -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag NYK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag SUR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LND -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KIR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag BOD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag SHC -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag WIN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ORN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag VSB -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag VBK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag KRIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag MAR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag TRO -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HUD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag TYR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag VIM -
tor 20 feb 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag KAL -

Inför Allettan: Brynäs oväntade stöd och Axman fortsätter producera

När Valbo HC kvalificerade sig för Allettan så var det en liten överraskning eftersom det endast var Valbo själva, och Hudiksvalls Lars “Lillis” Lövblom som nämnde Valbo som kandidat till topp-5 under Hockeyettans upptaktsträff. Valbo grejade sin plats efter framförallt en stark första halva av grundserien. – Inspirerande tycker Valbos tränare Magnus Eriksson om fortsättningen.

– Vi slår ur underläge, vilket kan passa oss bra. Vi har tillräckligt med skickliga spelare som kan avgöra matcher och kliva fram för att störa alla lagen, tycker Eriksson.

Valbo placerade sig på en 5e plats i den Östra serien med 38 inspelade poäng, efter 12 vinster och 9 förluster. Målskillnaden +13 och fjärde minst insläppta mål totalt, 60 stycken.

Den som ska leda Valbo i Allettan är skyttekungen Joakim Axman. Med sina 16 mål på 20 matcher vann han både skytteligan och poängligan för den Östra serien, 16+13.

– Det har klaffat bra för mig så här långt, jag får mycket förtroende av tränarna och har hittat en bra kemi med mina kedjekamrater Markus Lindblom (22 poäng) och Fredrik Blom (14 poäng). Vi vet var vi har varandra och det känns bara positivt, säger Joakim Axman. Alla i laget ser verkligen fram mot den här möjligheten, vi har ett riktigt bra go i laget och vi är laddade inför Allettan, det ska inte vara så lätt att komma till Valbos Ishall (NickBack Arena) och plocka poäng för motståndarna, fortsätter Joakim.

Han är en av få i laget med rutin från tuffare matcher, efter 2 säsonger i Visby/Roma så vet han vad som krävs. Förra säsongen var han med ända upp i Kvalserien till Hockeyallsvenskan med Visby/Roma. Produktionen har varit Joakims styrka, 33 poäng i fjol, 42 poäng säsongen innan dess, och för 3 säsonger sedan i Hockeyettan med Tierp inbringade 45 poäng, så visst vet Joakim hur man hittar både målet och sina medspelare.

– Att komma hem för mig var viktigt, allt runt omkring, familj, kompisar och allt det sociala har gjort att jag trivts och mått bra. Även om vi har haft våra dippar i laget och i vår kedja så var det skönt att vi grejade en plats i Allettan till slut, och avslutningen av grundserien visar att vi har börjat komma igång igen. Stödet runt om i distriktet känns bra, för Gästrikehockeyn är det viktigt med ett lag på den här nivån, det har saknats i många år, säger Joakim.

Valbo har visat sig vara starka i inledningen av matcherna, ser vi till statistiken så vinner man 50% av sina matcher då laget är i ledningen i den första perioden, det är bara Visby Roma och Huddinge som är starkare där. Det Valbo behöver undvika oftare i Allettan är spel i numerärt underläge, med 88 tillfällen hittills är det tredje mest av alla lagen i den Östra serien, och likadant beträffande antal minuter laget spelat i numerärt underläge totalt. Bara Visby/Roma och Hammarby har haft fler BoxPlay i minuter, mot sig. – Ja, det måste vi verkligen undvika och bli lite kyligare i situationerna säger Valbos tränare Magnus Eriksson. Samtidigt har vi ett ungt lag och spelarna har inte alltid den rutin som krävs för att hålla sig kalla, men vi lär oss hela tiden anser Eriksson.

Inför Allettan Södra så har Valbo tvingats ut på en offensiv till sina partners beträffande att landa ekonomin som krävs för att klara spel i den serien. Det är ingen hemlighet för klubbarna att de långa resorna kostar en hel del pengar, och övernattningar genom dubbelmöten under turnéerna är nästintill ett måste för att det ska gå att få ihop det logistiska för alla lagen. Därför kom det som en glad överraskning när den stora lokala klubben, SHL-laget Brynäs IF startade en Swischkampanj för att stötta Valbos deltagande i Allettan, kampanjen pågår mellan 20 december och 31 januari och har tagits som ett helt eget intiativ av Brynäs IF.

Magnus Eriksson tycker det var oerhört stort av Brynäs och är glad och tacksam för hjälpen säger han på Brynäs IFs hemsida.

– David Nordström är tillbaka i spel, och att William Halldén är åter i truppen efter några matcher med Brynäs J20. Endast Atle Lunaas Isberg på skadelistan just nu, hälsar Magnus.

Valbo kommer räknas till en av alla underdogs i den Södra Allettan, laget är yngst av samtliga Allettanlag, och kan den ungdomliga hungern samt inspirationen av Brynäs stöttning bidra till att laget överraskar ännu en gång under säsongen?

//Stefan Österberg

Lämna ett svar