Nybros nyförvärv: ”Det ska bli kul att spela för Nybro-fansen”

Med bara en vecka kvar till seriepremiären av Hockeyettan skickades Haninge Anchors ner i division två på grund av att föreningen inte klarade elitlicensen. Den gångna veckan har ett antal spelare lämnat klubben. En av spelarna som inte följer med ner i dividion två är Johan Järlefelt. Den 20-årige centern blev i dagarna klar för Nybro Vikings.

– Jag är förväntansfull. Det blir en ny utmaning, men om jag ska vara helt ärlig så har jag ganska dålig koll på serien. Det ska bli kul att möta nya lag och kul att spela framför Nybro-fansen, säger han.

Fjolårsäsongen var Järlefelts första på seniornivå där han var bidragande till att Haninge för första gången i klubbens historia tog sig till Allettan. På 40 matcher producerade han 41 poäng. När det nu blev som det blev för Haninge var intresset från andra klubbar stort.

– Förra säsongen gick lite över förväntan. Jag kom till Haninge ganska sent och tränarna sa till mig att jag kriga mig uppåt i laget. Det gjorde jag och jag tycker att jag spelade min bästa hockey efter jul. Det var en väldigt roligt säsong.

– Tio klubbar hörde av sig och jag kände att division två var inget alternativ. Nybro hörde av sig tidigt och det kändes rätt. En annan starkt bidragande orsak var att Fredrik Falk spelar där och han har berättat en hel del om föreningen. Jag tog beslutet i söndags och sen åkte jag ner i måndags. Det är sköna grabbar i laget och jag har fått ett bra mottagande.

För Järlefelt blir Nybro första klubben utanför Stockholmsområdet, vilket kan bli en omställning.

– Den södra serien kallas ju för lilla Allsvenskan och det är lite tajtare matcher än i den östra serien. Det blir ett snäpp upp nivåmässigt. Sen blir det första gången jag flyttar hemifrån, men det ska nog gå bra, säger han.

På söndag drar Hockeyettan igång och för Nybros del är det bortamatch mot HC Dalen som gäller. Järlefelt ser fram emot säsongen, även om målsättningen i dagsläget inte är glasklar.

– Det är det klassiska som gäller. Personligt vill jag bli starkare på alla punkter. Annars vill jag hjälpa laget att göra en bra säsong, säger Järlefelt.

 

/ Anton Gustavsson