Veckans lag i Norra #3

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Rasmus Fahlander, Sollefteå

Fahlander, ny för säsongen i Sollefteå från konkursande Sundsvall, stod för 47 räddningar när Sollefteå tog säsongens första vinst när man straffbesegrade Vännäs med 3-4 på bortais i onsdags. Lägg till fyra straffräddningar, en i den första perioden och tre under straffläggningen, och Fahlanders viktiga roll i Sollefteå blir odiskutabel. Det var inför säsongen oklart om Fahlander eller kollegan Sebastian De Massa skulle bli förstavalet i Sollefteå men i och med förra veckans insats ska det mycket till om inte 197 centimeter långa Fahlander inte vaktar kassen i Sollefteås kommande match mot Teg.

 

Backar:

Roger Lundmark, Teg

När Tegs tränare Håkan Wirtala under förra säsongen skolade om Lundmark från forward till back var troligtvis tanken att positionsbytet endast skulle bli temporärt. Nu, 12 månader senare, är Lundmark en absolut nyckelback i Teg och har under säsongsinledningen överträffat alla tänkbara förväntningar. I ett Teg som släppt in 20 mål har Lundmark fortfarande inte varit inne på något baklängesmål i spel fem mot fem, har imponerande 9-0 i plus/minus-statistiken och leder den interna poängligan. Offensivt har Lundmark producerat fem poäng på sju matcher och har alltså varit på isen vid nio av Tegs tolv mål i spel fem mot fem, vilket visar vilken oerhört viktig spelare han är för Umeålaget. I Tegs skrällvinst mot Örnsköldsvik i veckan som gick loggade Lundmark i vanlig ordning mycket istid, bidrog i samtliga spelformer och var den ledande spelare han varit under hela säsongsinledningen.

 

Fredrik Larsson, Sollefteå

Larsson är än av de äldsta och mest erfarna spelarna i ett i övrigt ung och oerfaret Sollefteå. I Sollefteås seger mot Vännäs var Larsson en stor del i att Sollefteå hämtade upp ett tvåmålsunderläge inför den tredje perioden till straffvinst. Larsson gjorde själv reduceringsmålet och var sedan på isen i powerplay vid kvitteringen. På fyra spelade matcher har Larsson gjort tre poäng och är lagkapten i Sollefteå.

 

Forwards:

Petter Segersten, Vännäs

Med två mål och en assist i 3-4-förlusten mot Sollefteå var Segersten en av få spelare i Vännäs som kom upp i normal standard. Segersten är inplockad till Vännäs för att leverera poäng och matchen mot Sollefteå var något av en islossning för nyförvärvet som innan Sollefteåmatchen endast gjort en poäng på de sex inledande matcherna. Ska Vännäs på allvar utmana om den topplacering man själva menar att man siktar på måste Segersten vara den ledande spelaren han visade att han kan vara i denna matchen.

 

Magnus Isaksson, Piteå

Piteå har på allvar vaknat till efter en halvsömnig inledning på säsongen och den fruktade förstakedjan med Magnus Isaksson, Joakim Högberg och Marcus Sandström har de senaste matcherna visat vilken makalöst hög högstanivå de besitter. I hemmamatchen mot Kiruna låg kedjan bakom tre av fyra mål och Isaksson stod för två mål och en assist. Kapten Isaksson, som inte bara leder förstakedjan utan är loket som drar hela Piteåtåget, har nu tio poäng på sex matcher och är med det bäst i Piteå.

 

Joakim Högberg, Piteå

Kemin i ovan nämnd förstakedja börjar stämma och i och med det har Högberg börjar producera på allvar. Värvad till Piteå med förväntningar att vara en poängspelare i toppen av Hockeyettan har han de senaste matcherna bevisat att han har potential till precis det. Med tre nya poäng mot Kiruna tickar poängen in i stadig takt både för Piteå och Högberg.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

 

//Marcus Malmsten