Veckans Lag Östra #6

En vecka som inte bjudit på en full omgång matcher för den Östra serien i och med uppehåll över helgen för samtliga utom Hudiksvall och Visby/Roma. Men ett Veckans Lag ska självklart presenteras, oavsett hur få matcher som spelas. Det här hoppas vi är höjdpunkten på hela veckan, och att det oavsett antalet matcher, är lika svårt att välja ut de sex spelare som utmärkt sig främst för att komma in på listan.

Målvakt

William Lundsten, Nyköping Gripen (2)

Räddar man 36 av 37 skott matchen innan, och följer upp med att bli matchvinnare med 43 räddningar på 45 skott, borta mot Wings. Då visar målvakten att det är en viktig post, och att han är i form. Det är vad William Lundsten gjort nu för Nyköping Gripen, två riktigt fina insatser, och som inte bara gett William fin räddningsprocent utan även Nyköping Gripen 6 poäng. Här räckte alltså inte ens en hållen nolla i en seriedebut, tyvärr.

Backar

Jonathan Fagerlund, Nacka (1)

1+1 och +2 för backen som ingår i Nackas förstafemma, men som tidigare inte är känd för sin poängproduktion. I år verkar det lossna för Fellingsbroprodukten som hittills mäktat med godkända 2+5=7 poäng på 12 matcher. I matchen mot Tyresö/Hanviken var det Fagerlund som först var inblandad i Nackas 2-1 mål genom Christoffer Usov, och med 32 sekunder kvar skickade in 7-5 i öppet mål, som åter gav Nacka en trepoängare.

Eric Backman, Huddinge (1)

Backen som skulle vara en kugge i Kristianstads backuppsättning i den södra serien, valde att flytta tillbaka till Stockholmsområdet innan serien startade. En nyttig spelare men får inte lika mycket rubriker som Adam Hansen i Huddinges försvar. I segermatchen mot Vallentuna 6-0 fortsatte Backman sin poängproduktion som efter 2 assists nu uppgår till 2+6 på 10 matcher. På det tar sig Eric Backman in i Veckans Lag för första gången i höst.

Forwards

Felix Liljegren, Tyresö/Hanviken (1)

Med tre mål i en och samma match höll Felix Liljegren bortalaget kvar i matchen, nästan på egen hand. Bland annat med sin 3-2 reducering i den andra perioden, men framförallt när han kvitterade till 5-5 med endast 2,07 kvar av matchen. Ändå räckte inte det till, då Nacka med två snabba mål, sänkte nykomlingen, och därmed inkasserades Tyresö/Hanvikens sjätte raka förlust. För Felix Liljegren väntar det mer, han är i par med kedjekamraten Charlie Ahlberg Nackas bästa poänggörare så långt in i serien.

Albin Ivarsson-Hamberg, Nyköping Gripen (1)

Det var flera matchvinnare för Nyköping Gripens del i segermatchen borta mot Wings med 4-2. Den främsta utespelaren var den poängstarke Albin Ivarsson-Hamberg som inledde den tredje perioden med att spela fram Philip Larsson till 1-0 i powerplay, för att bara två minuter senare spela fram samme Philip Larsson i powerplay, för Nyköping Gripens 3-0 mål. När matchen stod och vägde i avgörande skede, och Wings tryckte på i spel 6-4, snappade Ivarsson-Hamberg upp pucken och lade in 4-2 i öppet mål. Därmed bärgades Nyköping Gripens tredje raka bortaseger och Albin Ivarsson-Hambergs 14e poäng för säsongen.

Linus Pellfolk, Väsby (1)

Kedjan med Linus Pellfolk, Felix Fjällkeborn och Andreas Maier är inne i ett bra stim just nu för Väsbys räkning. Trots att resultaten varierat så har den här kedjan producerat väldigt bra på senaste tiden, 11 poäng på tre matcher. För tillfället är det Linus Pellfolk, som återkom till sin moderklubb efter ett antal år ute i andra föreningar, som står för målskyttet. Mot Valbo stod Pellfolk för två nya mål, och det faktum att han blev målskytt för tredje matchen i rad, visar att formen är på topp. Båda målen som Linus Pellfolk stod för assisterades av Felix Fjällkeborn och Andreas Maier. Mer att vänta från den formationen?

 

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag #5

Veckans Lag #4

Veckans Lag #3

Veckans Lag #2

Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg