Inför veckans match: Derbyn lever sitt eget liv

I morgon är det dags för Veckans Match med studio Hockeyettan.
Denna gång befinner vi oss i Skövde för matchen mellan lokalrivalerna Skövde IK och Mariestad BoIS HC.
Länk till sändningen finner du här under:

Veckans match: Skövde IK – Mariestad BoIS

Under lördagen kunde ni läsa en intervju med en supporter från respektive läger, idag fortsätter vi med en spelare från vardera klubb.

Filip Thörnqvist: Lagkapten i årets Mariestad som gör sin elfte säsong i klubben och Albin Andersson som är inne på sin totalt sjunde säsong i Skövde IK.
Två spelare som har blivit synonyma med sina respektive klubbar och alltid är beredda att ta jobbet för att hjälpa sitt lag till seger.

Båda spelarna känner sig laddade inför morgondagens match och förväntar sig en stor publiktillströmmning.
Skövde IK-backen Albin Andersson är väl medveten om att det brukar vara ett bra tryck på läktarna och enligt honom har det sålts många biljetter inför matchen.
Mariestad-kaptenen Thörnqvist hoppas på en publiksiffra runt 3000, återstår att se om det blir verklighet men vid ”slaget om Skaraborg” brukar det vara mycket folk i ishallarna.

-Det är alltid speciella matcher och det som har hänt innan spelar egentligen inte så stor roll, derbyna lever sina egna liv och det kvittar om båda lagen har en uppåtgående form eller inte, det brukar bli bra matcher ändå, samtidigt betyder matcherna mer än tre poäng för supportrarna, enligt Thörnqvist.
Albin Andersson håller med om att det är speciellt att möta Mariestad men för hans del så fokuserar han inte så mycket på motståndet, det enda som är viktigt är de tre poängen som står på spel.

Rivaliteten mellan klubbarna har alltid varit stor men spelarna själva anser att det inte är så mycket snack mellan spelarna inför matchen och är överens om att det var mer förr.
-Jag brukar inte höra så mycket längre, men lite hör man ju inför, det är klart, säger Andersson.
-Mellan spelarna tycker jag det minskat med åren, det känns som att det var mer förr men det ska finnas en rivalitet, det är en del av tjusningen med derby, även om det ska vara på ett bra sätt, man ska tacka varandra efter matchen oavsett vilka som vinner, säger Thörnqvist.

Båda spelarna är rörande överens om att det är viktigt att komma före antagonisten i tabellen, även om det är viktigast att se till att vara topp fem innan grundserien ska summeras.
Som det ser ut nu ska båda lagen inte ha några större bekymmer med att komma topp fem, däremot är kampen mellan lagen om vilka som ska komma först av Skaraborgsklubbarna en tuffare fight. Mariestad ligger inför måndagens match på tredje plats med 35 inspelade poäng medan Skövde placerar sig precis under med 34 inspelade poäng.

-Klart det är viktigt att komma före Mariestad, det vill man alltid vara, säger Albin Andersson.

När det kommer till vad lagen ska göra för att lyckas vinna matchen handlar det om att åka mycket skridskor.
-Vi måste jobba hårt och åka mycket skridskor, när vi gör det så är vi bra och då är det svårt att besegra oss, säger Thörnqvist.
-Vi kan slå alla lag bara vi gör det vi ska och spelar vårt spel, säger Albin Andersson.

Närkampsspelet kommer vara en viktig del av matchen och det kommer handla mycket om att vinna de duellerna för att få ett övertag på sina motståndare och båda spelarna är inne på att man som spelare gärna delar ut en extra tackling om chansen dyker upp.
-Alla i röd tröja ligger risigt till, säger Thörnqvist samtidigt som han skrattar till.
-Klart man trycker till om man får chansen men man åker inte och söker efter tacklingarna, enligt Andersson.

När det kommer till slutresultat så är Thörnqvist säker på att gästerna från Mariestad kommer stå som segrare med 1-5 medan Andersson tippar 5-2 till sitt Skövde IK.

Sändningen startar 18:30 och du finner länk till sändningen här: https://www.hockeyettan.se/2017/11/24/veckans-match-skovde-ik-mariestad-bois/

//Kristoffer Bennemyr-Porath