Hockeyettan Norra går i mål

Mycket av spänningen i Hockeyettan Norra är redan borta när den sista omgången spelas under torsdagen. Sollefteå har redan spelat klart och resterande lag går på julledighet från matchandet efter kvällens matcher. Piteå är sedan tidigare klara seriesegrare och får sällskap till Allettan av Kalix, Östersund, Örnsköldsvik och Boden. Vännäs har säkrat sjätteplatsen och Teg kommer att bli tabelljumbo. Mycket för att Piteås Magnus Isaksson vinner poängligan och lagkamraten Joakim Högberg går en kamp in i det sista om skytteligatiteln med Asplövens Jarkko Hattunen.

 

Kvällens stora spänningsmoment är huruvida Kiruna ska lyckas passerande ett krisande Asplöven i tabellen. Kiruna spelar mot Kalix hemma i Lombiahallen och Asplöven möter SK Lejon. Kiruna tog en stark seger mot Boden i den förra omgången och vill fortsätta på den inslagna vägen.

– Förhoppningsvis kan vi gå förbi Asplöven i tabellen, det vore riktigt skönt, säger Kirunas lagkapten Joni Liljeblad till klubbens hemsida.

– Vi kommer att göra allt för att ta de poängen och förhoppningsvis förlorar Asplöven.

Samtidigt som Kiruna behöver vinna sin match måste man förlita sig på att SK Lejon vinner mot Asplöven. Lejons tränare Jens Brändström tror på en tuff drabbning i Haparanda.

– Jag tror på en tuff match där ingen Allettanplats står på spel men jag tror att det laget som vill mest kommer att ta tre poäng. Vi hade idag en bra träning med bra fart och kamp vilket bådar gott inför morgondagen, säger Brändström till klubbens hemsida.

Boden rundar av seriespelet med att möta Norrbottenkonkurrenten och tillika seriesegrarna Piteå. Bodens tränare Robert Nordberg ser fram emot matchen.

– Kul att spela mot Piteå, det var ju där det började i höstas. Vi lyckades sno poäng av dem då och det blir intressant att se utvecklingskurvan på dem från den matchen till den här matchen. Vi får se vad de har förändrat i sitt spel och hur vi kan svara upp på det, säger Nordberg till klubbens hemsida.

Nordberg tror att matchen blir ett bra test för laget inför kommande Allettanspel.

– Absolut. Det är såna här matcher det kommer bli under Allettan om de nu spelar med fullt lag, vilket jag hoppas de gör.

Vännäs tar bussen söderut för match mot Örnsköldsvik. I hemmalaget saknas målvakten Michal Zajkowski som är utlånad till Modo och i Vännäs är målvaktskollegan Marcus Evertsson för tillfället i Björklöven på lån. Vännäs får även klara sig utan lagkapten Markus Hägglund och Joakim Törnqvist.

 

Torsdagens matcher i Hockeyettan Norra:

Örnsköldsvik-Vännäs

Teg-Östersund

Piteå-Boden

Asplöven-SK Lejon

Kiruna-Kalix

 

 

//Marcus Malmsten