Fyra heta lördagsmatcher i AllEttan Norra

Många av norrlagen är på resande fot när det under helgen bjuds på intressanta drabbningar i AllEttan Norra mellan lag från de olika grundserierna. Serieledarna Mariestad får mäta sina krafter mot norrländskt motstånd när Örnsköldsvik kommer på besök under lördagseftermiddagen. Enligt Mariestads tränare Karl Helmersson har man rätt så bra koll på motståndet.

– Vi har sett två matcher på video och fått fram det vi vill ha. Det är detaljer i powerplay och vissa spelformer som vi är speciellt intresserade av och känner oss trygga med det vi vet. Vi har också pratat med några som mött dom däruppe under säsongen så vi vet det vi behöver veta. Sedan ska man inte fokusera för mycket på motståndet bara för att det är nya lag, det är som vilken match som helst och det är vår prestation som är det viktigaste, säger Helmersson till klubbens hemsida.

I Örnsköldsvik är man införstådda med att Mariestad är tuffast möjliga motstånd.

– De har inlett med tre raka segrar vilket innebär att det ska bli en intressant utmaning att mäta sig med dem, säger Örnsköldsvikstränaren Henrik Gradin till klubbens hemsida.

Örnsköldsvik jagar lagets första AllEttanpoäng efter två raka förluster mot Piteå.

– Det är klart att det är surt att komma ifrån de matcherna med noll poäng. Tycker helt klart att vi förtjänade mer men det gäller också att ta det man förtjänar. Nu har vi lagt de resultaten bakom oss och det vi tar med oss från matcherna är prestationen. Kan vi fortsätta prestera på den nivån så kommer segrar och poäng att komma, säger Gradin.

Borlänge vann sin hemmamatch i dubbelmötet med Östersund i mellandagarna och tränaren Dennis Hall ser fram emot att möta ännu ett lag från norrserien när Boden gästar.

– Härligt att möta ett Boden som vi tittat lite på men som ändå är ett nytt lag för oss. Som vanligt ligger fokus på vår egna fart och kreativitet och att någonstans komma tillbaka till den offensiva produktionen som jag tyckte att vi hade lite svårt med i den andra matchen mot Östersund, säger Hall till klubbens hemsida.

Boden kommer till Borlänge med två raka segrar och full pott mot Kalix. Med sig har man dessutom två nyförvärv.

– Vi är laddade inför bortaturné, Borlänge blir ett nytt lag och en ny hall. Supporterspelaren Emil Wikström och Johan Ceder har sett bra ut på träning. Vi kommer att gå för sex nya poäng, kommenterar lagkaptenen Petter Sundqvist till klubbens hemsida.

I de övriga matcherna ska Skövde försöka stå upp mot serievinnarna från norr när Piteå besöker Skaraborg och i Östersund stundar ett norrmöte mellan hemmalaget och Kalix.

 

Lördagens matcher i AllEttan Norra:

Skövde-Piteå

Mariestad-Örnsköldsvik

Borlänge-Boden

Östersund-Kalix

 

 

//Marcus Malmsten