Svängig lördag i AllEttan Norra

Lördagseftermiddagens matcher i AllEttan Norra bjöd på stor underhållning på många olika håll runt om i landet. Det utspelade sig stor dramatik i Katrinhallen i Mariestad när hemmalaget besöktes av Örnsköldsvik. I en andraperiod som innehöll hela sex mål vände Örnsköldsvik ett 4-2-underläge till ledning med 4-5 inför den tredje perioden, men det var inte slut på vändningar. Endast två minuter in i perioden kvitterade Mariestad och med drygt sex minuter kvar av matchen kunde William Pethrus skjuta 6-5 till Skaraborgarna. Resultatet stod sig matchen ut och Mariestad är således enda laget i AllEttan Norra med full pott. Matchvinnaren Pethrus erkänner att segern satt långt inne.

– Vi fick jobba hårt idag. Framförallt i andra perioden hade vi tungt, de sköljde över oss rejält. Men vi kom in i periodpausen och sa att vi skulle lugna ner oss lite och sedan var det vi som tryckte ner dom i tredje istället, summerar Pethrus på Mariestads hemsida.

Örnsköldsviks tränare Henrik Gradin var besviken över att man inte lyckades få med sig poäng från Mariestad trots den jämna matchen.

– Känslan man har direkt efter matchen är att vi hittar ett sätt att inte vinna den här matchen. Vi är alldeles för mjuka i det defensiva spelet. Vi vinner skottstatistiken med 35-28, vi gör fem mål men ändå lyckas vi lämna planen utan poäng, säger en besviken Gradin till klubbens hemsida.

Örnsköldsvik har nu tre raka förluster i inledningen av AllEttan i matcher där man varit väl så bra som motståndarna.

– Vi ser att vi är med i matcherna, och långa stunder också bättre än motståndarna. Men vi tar inte segrar eller poäng och det är vad allting går ut på, avslutar Gradin.

I en annan del av Skaraborg lyckades Skövde hålla jämna steg med Piteå trots stort spelövertag för bortalaget. Två gånger kvitterade Skövde Piteås ledningar och matchen fick tillslut avgöras i straffläggning där Skövdes Oskar Olsson blev stor matchhjälte när han sköt Piteå till första förlusten sedan början av november.

I Borlänge såg hemmalaget länge ut att gå mot en säker seger mot Boden och när Marcus Andersson satte 3-0 i inledningen av den tredje perioden trodde nog många att det var spiken i kistan. Men med två snabba mål i mitten av den perioden lyckades Boden skapa spänning hela vägen in i slutsekunderna tills att Borlänge med åtta sekunder kvar kunde sätta 4-2 i tom målbur.

– Sett över 60 minuter tycker jag vi är det bättre laget. Jag tycker vi är spelförande, men Boden gör det bra och pressar hårt och skakar liv i matchen. Men vi reder ut det och tar tre poäng vilket är riktigt skönt, säger Borlängetränaren Dennis Hall till klubbens hemsida.

Kalix såg länge ut att gå mot en fin bortaseger mot Östersund. John Hanssons powerplaymål från den första perioden såg ut att räcka långt för Norrbottningarna, men två snabba mål i mitten av den tredje perioden satte Östersund i förarsätet. När sedan Nils Bergström satte 3-1 med drygt fyra minuter kvar av matchen var tre poäng säkrade för Östersund.