Piteå förlängde sin hemmasvit

Under grundserien och inledningen av AllEttan hade Piteå spelat 13 hemmamatcher utan att tappa ett enda poäng hemma i LF Arena. Med storfavoriten från den västra serien Västerås på besök under söndagseftermiddagen förlängdes sviten till 14. Utan att förta sig vann Piteå med 4-0 och seglade upp i ensam ledning av tabellen. I Västeråslägret var man närmast chockade efter matchen och tränaren Thomas Paanenen menar att man blev fullständigt utspelade av Piteå, som stod för ett imponerande styrkebesked.

– Det här var något som vi inte upplevt tidigare under säsongen. Vi mötte ett lag med fart och med fyra riktigt bra linor, som ställde till det rejält för oss. Jag tycker att första perioden var helt OK från vår sida, men i andra och tredje blev vi helt överkörda, säger Paananen till klubbens hemsida.

– Det var i stort sett bara ett lag på banan och vi kom inte alls upp i den fina skridskoåkning som vi presterat tidigare. Skottstatistiken talar sitt tydliga språk och berättar också den beska sanningen om dagens match. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag. Vi var, tyckte vi, förberedda men vi blev helt utskåpade.

I Piteå var tränaren Anders Johansson i vanlig ordning ödmjukt nöjd med matchen.

– Vi är otroligt nöjda med hur vi genomför matchen. I första har vi ett litet spelövertag men lyckas inte göra mål. Samtidigt visste vi att Västerås är täta och släpper in lite mål så det var skönt att komma ut i andra och fortsätta jobba hårt och tillslut få hål på dom. Vi fortsätter i samma anda i tredje och fullföljer matchen bra. Vi ville verkligen visa vår hemmapublik att vi kunde spela bra hockey i tre perioder och det tycker jag vi gjorde, summerar Johansson på presskonferensen.

I Kalix stod hemmalaget för en imponerande helg när man följde upp lördagens vinst mot Mariestad med att vinna mot Skövde med 6-3. Stor segerregissör var lagkaptenen och seriens poängkung Johan Pettersson, som stod för två mål i vinsten. Kalixtränaren Petter Christoffersson kunde inte vara annat än nöjd.

– Prestation är alltid det viktigaste, men i ärlighetens namn är det dom där poängen som gör den stora skillnaden i känslan efter en match. När vi lyckas vinna både lördag och söndag så är det inga större problem att kliva upp på måndag. Idag var en lite annorlunda match för oss, vi fick möta ett taktiskt Skövde som drog hem sina styrkor. Det var också mycket nära att vi inte skulle vinna, vi hamnade i underläge flera gånger men vi vänder på tillställningen och vinner, summerar Chrisfoffersson på klubbens hemsida.

I övriga matcher knep Mariestad extrapoängen i övertidssegern mot Boden och Lindlöven kunde enkelt utmanövrera Örnsköldsvik i en 1-5-seger.

 

Söndagens resultat i AllEttan Norra:

Boden-Mariestad 1-2 eft. förl

Kalix-Skövde 6-3

Örnsköldsvik-Lindlöven 1-5

Piteå-Västerås 4-0

 

 

//Marcus Malmsten