Veckans Lag #3 – Allettan Södra

Det är dags för det tredje Veckans Lag i Allettan Södra, och det har varit många fina prestationer ute i arenorna. Följande är premierade, spelare från Hudiksvall, Nybro och Kristianstad men även Vimmerby som får plats med hela 3 spelare denna vecka.

Målvakt

Magnus Åkerlund, Hudiksvall (1)

Tillsammans med Huddinges Daniel Fahlström och Kristianstads Joel Gistedt så är Magnus Åkerlund den målvakt som just nu spelas mest i Allettan Södra. Den här veckan har Hudiksvall hunnit med 2 matcher, varav en seger över Väsby och 29 räddningar och överlag stort målvaktsspel. Sen blev det visserligen en förlust borta mot Kalline/Ronneby efter sent avgörande, men 32 räddningar av Åkerlund som visade sin klass vid flertalet tillfällen.

Backar

Viktor Bolin, Nybro Vikings (1)

En mycket bra vecka för Viktor i Nybro Vikings efter att stått för 1+1 och varit framspelare till avgörande 3-2 målet i förlängningen mot Väsby, för att i helgen åter göra 1+1 och den här gången spela fram till 4-2 målet i tom kasse mot Visby/Roma. Lägg till att han spelade +2 respektive +3 i dessa båda matcher, det gör honom given i Veckans Lag.

Petter Runesson, Vimmerby (2)

Andra gången av tre som Vimmerbys Petter Runesson tar plats. Åter en nyckelroll i Vimmerbys framfart i Allettan, och i matchen mot Visby/Roma drygade för övrigt Runesson ut sin ledning i backarnas poängliga genom att göra 1+1 när han var inblandad i både 3-0 och 4-0, vid 6-1 segern, han ståtar nu med 3+5 i poängligan.

Forwards

Markus Modigs, Vimmerby (1)

Vimmerby går starkt nu och de är många som bidrar till att laget ångar på i toppen av Allettan Södra. Men en som lyser starkast är Markus Modigs, som tillsammans med sina kedjekamrater Jesper Kokkonen och Jakob Karlsson hittills gjort 24 poäng.  Framförallt i segermatchen över Visby/Roma var de extra lyckosamma med 9 poäng totalt från deras klubbor. Modigs gjorde då 1+2, vilket han följde upp med att göra avgörande målet i segern över Huddinge med 3-2 till helgen. Det premieras med en plats i Veckans Lag

Sebastian Åkesson, Vimmerby (1)

En annan spelare i Vimmerby som är stekhet för tillfället är Sebastian Åkesson, som på de inledande 7 matcherna stått för 6 mål. I veckan som varit var Åkesson åter lyckosam, 2 mål mot Visby/Roma följdes upp med 1 mål mot Huddinge. Åkesson är verkligen på rätt plats vid rätt tillfälle, och dessutom en av seriens effektivaste spelare, han gör mål på ca 43% av de skott han avlossar mot mål just nu.

Marcus Sirén, Kristianstad (1)

Sirén var lyckosam i bortamatchen mot HC Dalen och bidrog med två fullträffar i segern för KIK med 6-2. Framförallt var det det sista målet som var en riktigt soloprestation som avgör att Sirén tar plats i Veckans Lag.

Tidigare Veckans Lag:

Veckans Lag #2
Veckans Lag #1

//Stefan Österberg

Foto: Linus Johansson, Dagens Vimmerby