Hammarby tog extrapoängen under Bajenkvällen

En match under lördagskvällen i fortsättningsserien Östra Vår, och det var inte vilken match som helst utan Hammarby Hockeys årliga Bajenkvällen som utspelade sig på Hovet i Stockholm.

Inför 3569 åskådare startade hemmalaget bäst, i den viktiga matchen, och Marcus Carlsson behövde bara 3:54 på sig för att ge Hammarby ledningen. Men Nyköping Gripen kom tillbaka, och kunde kvittera genom deras speciella målgörare John Moberg.

Andra perioden startade precis som den första, ett tidigt Hammarbymål, denna gången genom Linus Carlsson, men sen prenumererade hemmaspelarna på att avlösa varandra i utvisningsbåset. Det gav till slut utdelning för Nyköping Gripen, och återigen var det John Moberg som klev fram och gjorde mål för bortalaget, just efter att Hammarby blivit fulltaligt. Skottstatistiken, klar favör till Nyköping i andra perioden, 14-9 och det speglade matchbilden.

Tredje perioden kom hemmalaget tillbaka starkt i, och hade chanser via två powerplay, men Rasmus Hedström stod pall för alla 16 skott. Matchen gick till förlängning och straffar, och där var det endast Benjamin Blomberg som lyckades överlista målvakterna, och 2 poäng till Hammarby som knappar in på Nyköping Gripen, och nu är det endast en poäng som skiljer lagen åt efter 6 spelade matcher.