Hammarby upp i topp i den Östra Fortsättningsserien

Efter att helgens resultat slutat med segrar för Hammarby och Vallentuna i toppmötena mot Nyköping Gripen respektive Sollentuna, så var det nya chanser för lagen under onsdagskvällen att positionera sig.

Hammarby gjorde det bäst, så pass bra faktiskt att laget gick upp som ny serieledare i den Östra serien, efter att besegrat Sollentuna på bortaplan med 3-0. Sollentuna som innan matchen var seriens formstarkaste lag, fick lämna över den benämningen till Hammarby efter dagens match.

Sebastian Andersson höll nollan och Hammarbys speciella målskyttar i fortsättningsserien Nestor Plarsmo och Felix Lundqvist fortsatte att producera mål genom att göra 0-1 och 0-2, innan Axel Åström fastställde 0-3 i tom kasse. Därmed går Hammarby förbi Vallentuna i tabellen men de har samma antal poäng 21 men Hammarby har +8 mot Vallentunas +1 i målskillnad.

Vallentuna var klara favoriter hemma mot jumbon Tyresö/Hanviken, men idag ville det sig inte för hemmalaget. Det visar också på att den här Östra serien är oerhört jämn, och alla kan slå alla, när som helst. För Hanviken var det en mycket viktig seger för att fortsätta hålla kontakt med Wings som just nu är laget ovanför kvalstrecket att nå. Ett underläge med 1-0 vändes i den tredje perioden till seger med 1-3 efter att Gustav Fröland och Felix Liljegren påbörjat målskyttet, samt Rasmus Davidsson avslutat med mål i öppen bur. Vallentuna står kvar på 21 poäng och halkade ner till en andra plats i tabellen, Tyresö/Hanviken har fortsatt fyra poäng upp till Wings på en femte plats.

Till sist så vann Wings över Nacka på bortaplan, och det var första segern för Wings den här säsongen mot laget som varit deras Bogey Team. 6-2 skrevs slutsiffrorna till där Adam Wahlkvist blev tvåmålsskytt, och Robert Stenberg 1+1, Felix Lööv 0+2, Alexander Lööv 1+1 och Anton Rubtsov 0+2 alla gjorde två poäng för Wings, medan Johan Graff i Nacka också producerade två poäng. Nacka har därmed två poäng upp till Wings ovanför kvalstrecket.

Nu följer dubbla omgångar till helgen

Wings HC Arlanda  –  IF Vallentuna BK Ishockey Pinbackshallen
Nyköping Gripen  –  Nacka HK Stora Hallen
Tyresö Hanvikens SK  –  Sollentuna HC Tyresö Ishall
Wings HC Arlanda  –  Nyköping Gripen Pinbackshallen
Sollentuna HC  –  Nacka HK SVEAB Arena
Hammarby IF  –  Tyresö Hanvikens SK SDC-hallen

//Stefan Österberg

Foto: Hammarby Hockeys Facebook