Inför onsdagen i Allettan Södra

Fyra matcher i Allettan Södra står på agendan inför kvällen. Kan Kristianstad studsa tillbaka efter förlusten mot Huddinge senast? Eller ska Vimmerby dra ifrån i tabellen?
Tar Väsby sista chansen att nå playoff eller blir bortamötet med Hudiksvall för tufft?

 

Topplagen Vimmerby & Kristianstad drabbar samman i en riktig sexpoängsmatch. Tvåan Vimmerby står på 28 poäng efter 14 spelade matcher och med en poäng mindre och en match mindre spelad placerar sig kvällens motståndare Kristianstad.
Båda lagen kommer till spel efter en uddamålsförlust senast. Vimmerby förlorade på bortais mot Visby/Roma med 3-4 och Kristianstad åkte på en 5-6 förlust hemma mot Huddinge trots en 5-0 ledning efter den första perioden.
Senast lagen mötte varandra vann Kristianstad med klara 6-1 vilket innebär att Vimmerby har revansch att utkräva.

 

För serieledarna Huddinge väntar bortamatch mot Nybro som kommer från tre raka segrar.
Huddinge stod för en makalös vändning när de besegrade Kristianstad med 6-5 på bortais under lördagen.
Huddinge har fyra poäng ned till Vimmerby på andraplatsen och är ute efter att befästa sin serieledning medan Nybros tränare Andreas Holfelt ser fram emot drabbningen.

 

Ett annat topplag som jagar poäng i kväll är Hudiksvall som tar sig an Väsby på hemmaplan.
Tränare Lars Lövblom berättar för hemsidan att alla de avslutande omgångarna blir viktiga för Hudiksvall nu och betonar att det kan vara skillnaden på att välja och bli vald i playoff-spelet.
För Väsbys del handlar varenda match nu om att vinna eller försvinna om laget ska få fortsätta säsongen efter att Allettan är färdigspelad. Andreas Maier i Väsbylaget tror ändå att hans lag kan fixa en playoffplats under avslutningen

 

I kvällens fjärde match tar sig HC Dalen an Visby/Roma. Gästerna kan mer eller mindre säkra sin playoff-biljett vid seger. Gotlänningarna har sju poäng ned till Väsby under strecket med fem matcher kvar och kan efter kvällens match utöka avståndet till tio poäng.
Samtidigt är det en kamp om placeringarna i tabellen för båda lagen då det endast skiljer två poäng till fördel för Dalen som ligger på sjätte plats i tabellen.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath