Inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan: Borlänge HF

Borlänge HF är laget som överraskat de allra flesta den här säsongen, laget slutade på fjärde plats i grundserien för att sedan steppa upp rejält i Allettan Norra och vinna den serien.

Det betydde även att laget från Dalarna tog sig till HockeyEttan-finalen där de fullständigt körde över Huddinge i två raka matcher och säkrade sin biljett till Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

När Borlänge kliver in i Kvalserien under torsdagskvällen är det just Huddinge som står på andra sidan rödlinjen och Borlänge kan naturligtvis kliva in med ett gott självförtroende inför den matchen.
I HockeyEttan-finalen vann Borlänge med 7-4 i Björkängshallen för att två dagar senare hemmabesegra Huddinge med 5-2.

Borlänge har gått från klarhet till klarhet under säsongen, Marcus Hellgren-Smed har storspelat i målet hela säsongen och landade på fina 94,48% i räddningsprocent under Allettan Norra och var en stor faktor till att laget vann den Norra Allettan.
En annan stor anledning stavas Sebastian Bengtsson som gjorde 26 poäng på 18 matcher och vann poängligan i den Norra Allettan.

Borlänge har under hela säsongen producerat mängder med mål och har inför kvalserien gjort 179 mål på 42 matcher, ett målsnitt på drygt fyra mål per match. Fortsätter de på samma sätt i Kvalserien till HockeyAllsvenskan så kommer Borlänge bli en svår nöt att knäcka för samtliga lag och då har de definitivt en chans att ta sig hela vägen upp till Allsvenskan.

Borlänge har fått många experter att lyfta på ögonbrynen under säsongen och frågan är om de kan göra det ytterligare en gång och ta sig hela vägen upp i landets näst högsta serie.

Dennis Hall är tränare i Borlänge och säger till lagets hemsida att samtliga spelare är hela och friska inför avgörandet och att laget är förberedda på uppgiften.

 

Tack vare ett samarbete mellan HockeyEttan och Sportbladet kan du streama samtliga matcher från Kvalserien till HockeyAllsvenskan HÄR.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Jörgen Notes