Västervik, Troja & Piteå vann i epilogen

HockeyEttansäsongen 2017/2018 avslutades under söndagen med tre matcher i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.
Sedan tidigare stod det klart att Västervik & Västerås säkrat de två översta platserna och därmed säkrat spel i den högre serien under kommande säsong.

Därför var matchen nere i Småland en ren formalitet men trots det ville hemmalaget visa att de minsann tänkte avluta serien på bästa sätt och satte hög fart direkt i inledningen.
Andreas Frisk inledde målskyttet i matchen efter 7.27 när han överlistade Daniel Wahlberg och bara en minut senare ökade Joacim Hedblad på till 2-0.
Fem minuter senare kunde Dan Pettersson även göra 3-0 och det Västerås var i brygga.
När sedan Hedblad ökade på till 4-0 i mittperioden var matchen avgjord.
I den tredje perioden kom gästerna ut bättre samtidigt som hemmalaget slappnade av och slog av lite på takten.
Marcus Bergman tröstmålade för Västerås dryga minuten in i den tredje perioden men närmare än så kom aldrig Västerås och hemmalaget kunde vinna med 4-1 och säkra seriesegern.
Vi på HockeyEttan säger naturligtvis stort grattis till de båda VIK-klubbarna och önskar lagen lycka till i HockeyAllsvenskan till hösten.

I Piteå tog hemmalaget emot Borlänge i en jämn match.
Piteå kändes aningen hetare än Borlänge men det dröjde till mittperioden innan publiken fick se matchens första mål.
Något oväntat var det gästerna som tog ledningen när Nils Eriksson överlistade Albin Ström i powerplay efter 2.12.
Kvitteringen kom dock per omgående, bara en dryg minut efter gästernas ledningsmål lyckades Olov Lundqvist få hål på Oliver Eriksson.
Fem minuter senare hade hemmalaget vänt på matchen och hamnat i förarsätet. Jonatan Harju hittade en lucka hos Oliver Eriksson och gav Piteå ledningen med 2-1.
Borlänge kom dock tillbaka i den tredje perioden och när Jesper Bärgård satte 2-2 trodde nog de flesta i arenan att matchen skulle gå till förlängning men Jonatan Harju ville annorlunda och satte segermålet bara minuten senare.
Både Piteå och Borlänge har gjort bra säsonger i årets HockeyEtta och det ska bli roligt att följa lagen till hösten.

I Ljungby avslutade det allsvenska hemmalaget Troja med att köra över Huddinge fullständigt.
Sebastian Benker gav Troja ledningen efter 9.25 och Alfred Andersson ökade på till 2-0 med två minuter kvar av den första akten.
Carl Ernstig satte 3-0 drygt sju minuter in i mittperioden och i den tredje perioden ökade Tobias Törnqvist på till 4-0 efter knappa sex minuters spel.
Knappa två minuter senare kom även 5-0 när Jonathan Johnsson fick in pucken bakom Rasmus Hedström.
Med minuten kvar av matchen avslutade Jens Holmström målskyttet för säsongen och fastställde slutresultatet till 6-0.
Troja som inledde kvalserien som ett HockeyAllsvenskt lag får till hösten ta nya tag i HockeyEttan.
Även Huddinge får ta nya tag i Hockeyettan till hösten.