Tolv nya underskrifter i HockeyEttan

Silly Season rullar vidare i HockeyEttan och under de senaste två dagarna har det presenterats några spelare i klubbarna runt om i vårt avlånga land.

Vi börjar i den södra serien där HC Dalen gjort klart med en ny burväktare, Adam Ohre närmast från Halmstad är dock inte helt ny i klubben han var utlånad från seriekonkurrenten Halmstad under två matcher förra säsongen och blir nu alltså kvar i Norrahammar.

Kristianstad har värvat två nya spelare, dels Victor Laz som spelade 19 matcher för Tingsryd i HockeyAllsvenskan förra säsongen och även han med en utlåning till Kallinge/Ronneby där han gjorde 12 matcher har valt att satsa vidare i Kristianstad.
Kristianstad har även skrivit kontrakt med poängspelaren Tobias Dyk som föregående säsong stod för 26 poäng på 48 matcher för Hvidovre i den danska ligan.

Halmstad har presenterat två nya spelare, först Markus Nygren som lämnar kvalseriegänget Borlänge för Halland och spelare nummer två är Sakarias Andersson som lämnar division två där han gjorde 32 poäng på 35 matcher förra säsongen för att prova vingarna i HockeyEttan.

Om vi tar oss uppåt i landet så konstaterar vi att Nyköping Gripen får tillbaka Albin Ivarsson Hamberg som stod för 25 poäng på 21 matcher förra säsongen för Gripen. Ivarsson Hamberg han även med att spela fem matcher för AIK och 13 matcher för Vita Hästen i HockeyAllsvenskan förra säsongen.

Stockholmsklubben Väsby har gjort klart med slovaken Vladimir Lukacik som förra säsongen gjorde 27 poäng på 44 matcher i den polska ligan.

I den västra serien har Surahammar gjort klart med William Sandsten som piskade in 28 poäng på 23 matcher i division två förra säsongen med Älvsby IF och även fick chansen i HockeyEttan med Boden under två matcher.
Man hämtar även in Elias Silfver från Hallstammar i division två till den kommande säsongen.

Seriekonkurrenten Arboga hämtar in Kevin Jågas Hansson som inte följer med Grästorp ned i division två. Jågas Hansson spelade 21 matcher för Grästorp förra säsongen och kom upp i fem poäng på de matcherna.

Tar vi oss vidare till den norra serien så kan vi konstatera att Johan Skiöld inte följer med VIK Västerås upp i HockeyAllsvenskan.
Skiöld som stod för 48 poäng på 56 matcher för det nyblivna Allsvenska laget har istället gjort klart med en återkomst i Östersund där han spenderade tre säsonger mellan 2013/2014 till 2015/2016 innan flyttlass et gick vidare till Norge och senast till Västerås.

Även Boden har gjort klart med ettt nyförvärv till den kommande säsongen, Jeper Juntto hämtas in från Luleås organisation och fick även chansen i Asplöven under fem matcher föregående säsong men har nu alltså gjort klart med Boden för hela säsongen 18/19.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath