Tränarkollen Östra

Detta är den första av fyra delar i tränarkollen 2018. Samtliga lags tränare ger sin bild på sommarträningen samt några ord om den stundande säsongen. Nya lag i Hockeyettan östra är Enköpings SK som byter västra serien mot den östra samt de två nykomlingarna Segeltorp och Trångsund.


Enköpings SK
Placering Grundserien 17-18: 10 (Hockeyettan Västra)
Placering fortsättningsserien: 2
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Robert Kimby (andra säsongen som huvudtränare för Enköping)
Första isträning säsongen 2018/19: 6/8

– Sommarträningen har varit bra. Vi är nöjda med närvaron och den energi lagt ned på träningen. Vi ser fram emot säsongen. Jag tycker att vi har en grupp som visat att man trivs ihop och förhoppningsvis vill betala lite extra för att nå framgång, säger Robert Kimby.

Hammarby IF

Placering Grundserien 17-18: 8
Placering fortsättningsserien: 1
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Tommy Latva (anslöt under förra säsongen)
Första isträning säsongen 2018/19: 6/8

– Sommarträningen har rullat på bra, vi har precis kommit tillbaka efter ledigheten nu. Jag har en positiv känsla inför säsongen. Jag tror att det kommer bli en jämnare serie i år. Flera lag ser starka ut på pappret. Vårt mål är att göra det bättre i år än vad vi gjorde ifjol, säger Tommy Latva

Hanvikens SK

Placering Grundserien 17-18: 11
Placering fortsättningsserien: 5
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Martin Weel Sanne (ny från Djurgårdens IF U16)
Första isträning säsongen 2018/19: 6/8

– Vi har kört på bra under sommaren. Vi körde fyra gånger per vecka med bra uppslutning på varje pass över en period på 10 veckor. Det märktes tidigt att denna grupp gillar att tävla och spelarna vill bli bättre varje dag. Det ska bli kul att komma igång med isträningarna nu och komma tillbaka till träningsvardagen. Vi har en bra känsla inför säsongen, säger Martin Weel Sanne

Huddinge IK

Placering Grundserien 17-18: 1
Placering Allettan södra: 1
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Fredrik Mälberg (tredje säsongen denna sejour, sjätte säsongen totalt som huvudtränare för Huddinge)
Första isträning säsongen 2018/19: 6/8

– Sommarträningen har varit bra. Vi har precis återsamlats efter semestern och haft lite tester och de ser bra ut. Jag ser fram emot säsongen och har en väldigt positiv känsla, säger Fredrik Mällberg.

Hudiksvalls HC

Placering Grundserien 17-18: 2
Placering Allettan södra: 5
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Lars Lövblom (tredje säsongen som huvudtränare för Hudik  Hockey)
Första isträning säsongen 2018/19: 8/8

– Vi har haft en bra sommarfys. Vi har kört på hårdare och bättre än de andra åren jag har varit i klubben. Assisterande tränare Magnus Nilsson har gjort ett hästjobb. Vår känsla inför säsongen är positiv. Vi vill ta steg varje säsong och vi har en stark trupp, säger Lars ”Lillis” Lövblom

IF Vallentuna BK

Placering Grundserien 17-18: 9
Placering fortsättningsserien: 4
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Charlie Thermaenius (tog över som huvudtränare under förra säsongen, fjärde säsongen totalt som huvudtränare )
Första isträning säsongen 2018/19: 6/8

– Sommaren har varit bra. Vi har hittat en modell vi jobbar efter som känns inspirerande för både spelare och ledare. Känslan inför säsongen är mycket positiv, säger Charlie Thermaenius

Nyköping Hockey Ungdom

Placering Grundserien 17-18: 6
Placering fortsättningsserien: 3
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Oscar Jernström (första säsongen som huvudtränare för Nyköping)
Första isträning säsongen 2018/19: 8/8

– Barmarken har gått bra. Spelarna har kört på sedan April till midsommar på ett bra sätt. Vi kör tester i början på denna vecka och går sedan på is på onsdagen 8/8. Känslan är att vi har en driven grupp att arbeta med. Förhoppningsvis kan vi höja allt ett snäpp denna säsong. Många spelare har varit med en säsong nu och vet vad som krävs, säger tränare Oscar Jernström.

Segeltorps IF

Placering Grundserien 17-18: 2 (Hockeytvåan Östra A)
Placering Alltvåan Östra: 2
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Mikael Österblom (andra säsongen som huvudtränare för Segeltorp)
Första isträning säsongen 2018/19: 13/8

– Vi har haft en bra sommarträning. Vårt upplägg har varit att vi kört två pass tillsammans och två pass individuellt per vecka och uppslutningen har varit väldigt god. Vi har fått ihop en bra trupp så känslan är god inför säsongen men det gäller att få alla bitar på plats, säger Mikael Österblom.

Sollentuna HC

Placering Grundserien 17-18: 10
Placering fortsättningsserien: 2
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Carl-Johan Klint (första säsongen som huvudtränare för Sollentuna HC)
Första isträning säsongen 2018/19: 6/8

– Vi har haft en bra försäsong med fyra gemensamma pass per vecka. Av testresultaten nu vid uppstarten att döma så har spelarna tränat på bra under sommaruppehållet. Känslan inför säsongen och positiv och vi har en bra ambitionsnivå och träningsvilja, säger assisterande tränare Per Eklund.

Trångsunds IF

Placering Grundserien 17-18: 3 (Hockeytvåan Östra A)
Placering Alltvåan Östra: 3
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Calle Wendt / Emil Fürsten (Calle gör sin första säsong som tränare för Trångsund och Emil gör sin andra)
Första isträning säsongen 2018/19: 6/8

-Eftersom jag skrev på för två veckor sedan har jag inte varit med på sommarträningen under våren, men denna veckan som varit har vi kört fyspass måndag-torsdag med lite utav en ”grisvecka” för att kolla lite var alla grabbar ligger och se hur långt de vågar pusha sig själva. Känslan inför säsongen är väldigt bra, de känns som vi kommer få ihop ett lag som trivs väldigt bra tillsammans och ger allt för varandra så vi hoppas kunna överraska lite. Sen ska vi inte heller glömma bort att vi är nykomlingar och en stor del av vår spelartrupp endast spelat i division 2 tidigare , säger Calle Wendt.

Visby Roma HK

Placering Grundserien 17-18: 3
Placering Allettan södra: 8
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Mike Beharrell (Mike gör sin fjärde säsong som huvudtränare för Visby/Roma.)
Första isträning säsongen 2018/19: 12/8

– Spelarna här har jobbat hårt med Ken Eddy (assisterande tränare) och Ulf Stillman (fystränare). Jag ser fram emot att komma igång med isträningarna nu, säger Mike Beharell

Väsby IK

Placering Grundserien 17-18: 4
Placering Allettan södra: 9
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Viktor Tuurula (Viktor gör sin tredje säsong som tränare för Väsby)
Första isträning säsongen 2018/19: 13/8

Under vår fysperiod i våras satsade vi mer på utbildning kring fysträning än vad vi gjort tidigare säsonger. Vi ville att spelarna skulle få med sig mer kunskap för att kunna ta bättre beslut och öppna upp tankar kring egen träning under individuella perioden. Vi tror och hoppas att det gett en positiv effekt. Inför säsongen har vi lagt mycket tid på att fortsätta utveckla vårt sätt att spela. Det gäller att vi sätter vår identitet som grupp och blir bättre på våra styrkor. Vi kommer att lägga stor vikt på att utveckla människor och spelare. Kan vi alla bli lite bättre så kommer vi tillsammans bli mycket bättre, säger Viktor Tuurula

 

/Mats Tjernström