Skövde vände och vann över Hanhals

Under måndagen spelades det en enda match med Hockeyettan-intresse.

Skövde – Hanhals 4-3

Skövde som gick på pumpen i sin första träningsmatch i lördags, hemma mot division två laget Grästorp tog emot Hanhals som besegrade Frölundas J20-lag i sin första match för säsongen.

Den första perioden i Billingehov var relativt jämn men det var gästerna som var spelförande och skapade de flesta chanserna. Skövde hängde inte riktigt med och drog på sig utvisningar, tre stycken under den första perioden vilket gjorde att hemmalaget fick försvara sig.

Trots det var ställningen fortfarande mållös i paus.

Även i inledningen av den andra perioden var det Hanhals som spenderade mest tid i anfallszonen men Adam Schoultz var säkerheten själv mellan stolparna i början av mittperioden.
Skövde fick en chans i powerplay under den första perioden men lyckades inte skapa någonting, i den andra fick laget en ny chans att spela med en man mer men inte heller då skapades någonting.
Det fanns inget pucktempo och det fanns egentligen inga riktigt bra intentioner heller för att kunna göra mål på Arvid Söderblom så långt.
Hemmalagets första riktiga målchans i matchen kom i mitten av den andra perioden när Rasmus Gustafsson åkte sig fri men han lyckades inte lyfta pucken förbi Söderblom.
Strax därefter var det Hanhals tur att få till en riktigt bra målchans, Adam Schoultz var överspelad och halva målet var vidöppet för en Hanhalsspelare men Schoultz hann tillbaka och parerade.

I slutskedet av perioden skulle publiken dock få se ett mål och det var hemmalaget som stod för det, Jonas Nyman fick en fin passning av Tom Lundgren och skickade upp pucken i krysset bakom en chanslös Arvid Söderblom.

Kvitteringen kom per omgående i den tredje perioden, när Oscar Niklasson visades ut för en tripping dröjde det bara en dryg minut, sedan hade Henrik Persson kvitterat bakom Adam Schoultz.
Efter det målet tog gästerna över tillställningen, fem minuter efter kvitteringen kom även 1-2 genom Adam Willig, som för övrigt spelade förra säsongen i Grästorp.
Hanhals hade god kontroll på händelserna i Billingehov och tillät inte Skövde att ta avslut från några bra lägen.
Men när det kändes som mest avgjort, då slog Oscar Niklasson till, han drog på ett skott från den ena tekningscirkeln som letade sig in bakom Söderblom i gästernas kasse och matchen såg helt plötsligt ut att gå till förlängning när klockan tickat upp på 15.21.
Men det var inte slut på målen i perioden, hemmalaget ville ha säsongens första seger, Jonas Nyman hittade femte hålet hos Söderblom efter 17.37 och Skövde hade vänt på tillställningen.
Med minuten kvar av perioden kom även spiken i kistan, William Johansson sköt ett skott som gick via ribban och in bakom Söderblom i kassen.
Hanhals gav dock inte upp, med 40 sekunder kvar av matchen plockades Söderblom ut för en extra anfallare och den här gången bar det frukt, Robin Carlsson gav lite spänning i matchen när han satte 4-3 men närmare än så kom inte Hanhals, Skövde höll ut och tog sin första seger för säsongen.