Dalen i topp efter den andra omgången i södra

Full omgång i den södra serien under onsdagskvällen gav tre matcher med förlängning.

Halmstad – Helsingborg 1-2 (förlängning)

Halmstad förde och dominerade stora delar av matchen mot Helsingborg men vad hjälper det om laget inte gör mål på sina chanser?
Helsingborg däremot hade inte speciellt många farliga lägen men de utnyttjade tillräckligt för att sno åt sig två poäng.
Mattias Tellström gav gästerna ledningen fem minuter in i den första perioden och målet stod sig en dryg minut in i den andra perioden innan Halmstads kapten, Sebastian Nilsson lyckades kvittera.
Trots 40 skott på mål under ordinarie tid fick Halmstad bara hål på Helsingborg en gång.
I förlängningen var det gästerna som skapade mest och kunde även sätta avgörande 1-2 efter fyra minuters spel genom Johan Zarwel.

Dalen – Troja-Ljungby 3-2

I Norrhammar var det hemmalaget som började bäst och Jonathan Tholander satte ledningsmålet till 1-0 efter dryga fem minuter. Minuten senare ökade Joel Werner på till 2-0 och innan halva den första perioden var spelad hade Jonathan Tholander även missat ett straffslag.
När Ian Örnskog satte 3-0 i inledningen av den tredje perioden var det säkert ett flertal av åskådarna som räknade med att Dalen skulle plocka hem tre poäng.
Men med två minuter kvar reducerade Johan Malmborg och tände hoppet hos Trojasupportrarna. Troja plockade ut Wictor Ragnewall och satsade på en extra utespelare och det gav resultat, Johan Malmborg reducerade till 3-2 men tiden var allt för knapp för målet kom när det bara återstod tolv sekunder av matchen och Dalen höll undan.

Kalmar – Vimmerby 3-4 (förlängning)

I IFFE-hallen spelade Kalmar sin hemmapremiär i Hockeyettan och publiken fick se en jämn första period men några mål fick de inte se.
Däremot direkt i inledningen av den tredje perioden när gästerna tog ledningen genom Christian Blomqvist.
Adam Persson gjorde Kalmars första mål på hemmais i Hockeyettan efter fem minuters spel och Niklas Dahlberg gav Kalmar ledningen tolv minuter in i mittakten.
Vimmerby tänkte dock inte ge Kalmar några gratispoäng och Pontus Johansson kvitterade med åtta minuter kvar. Men när Jarkko Oikarinen satte 3-2 efter 18.19 trodde de flesta i hallen att Kalmar skulle ta sin första seger på hemmaplan i serien. Martin Pärna förstörde dock festen genom att kvittera till 3-3 när det återstod 21 sekunder av matchen. Istället gick matchen till förlängning och när Jimmie Svensson fick två minuter för interference kunde Jakob Karlsson avgöra och skicka bonuspoängen till Vimmerby.

Mörrum – Nybro 2-4

Nybro som föll i premiären mot Kalmar jagade revansch samtidigt som Mörrum ville fortsätta på framgångsvågen från premiären.
Hemmalaget var spelförande i den första perioden men det var gästerna som tog ledningen genom Erik Lindström efter sju minuter, i powerplay.
Alex Ek dubblade ledningen i början av den andra perioden men strax därefter gick gästerna ned i tempo och Mörrum tilläts att komma tillbaka i matchen, först gjorde Dave Lindarv 1-2 och innan perioden var över hade Adam Ingvarsson kvitterat till 2-2.
Rasmus Johansson såg dock till att Nybro kunde ta tillbaka ledningen halvvägs in i den tredje perioden och när Mörrum plockat ut Hampus Alexandersson ur kassen kunde Alex Ek fastställa slutresultatet till 2-4 i tom kasse.

Tyringe – Kallinge/Ronneby 1-4

KRIF tog kommandot direkt i bortamatchen mot Tyringe under onssdagskvällen. Niclas Lehmann ordnade 0-1 efter 9.33 och två minuter senare hade han även ökat på till 0-2. Andreas Nordfeldt fixade 0-3 i inledningen av den andra perioden och när Adam Hirsch satte 0-4 efter dryga nio minuter var matchen avgjord.
KRIF slog av på takten en del i den tredje för att spara krafter till nästa omgång och Tyringe kunde putsa till siffrorna i slutet av matchen när Joakim Törnqvist reducerade till 1-4 men ledningen kändes aldrig speciellt hotad.

Hanhals – Kristianstad 3-4 (straffar)

Gästerna från Skåne såg till att sätta tonen i matchen direkt i matchinledningen och dominerade händelserna på isen.
Victor Löfstedt fixade ledningsmålet efter knappa tolv minuter och Fredrik Lindblom ökade på till 2-0 innan paus.
I den andra perioden kom Hanhals ut piggare och försökte göra match av det hela.
Max Lindroth lyckades också reducera till 1-2 innan den andra pausvilan.
Samma Lindroth såg dessutom till att kvittera i den tredje perioden.
Men det oavgjorda resultatet stod sig inte mer än två minuter, sedan hade Kristianstad tagit ledningen på nytt genom Daniel Håkansson.
Men innan den ordinarie matchtiden var över så såg Jonatan Lundin-Andersson till att ta matchen till förlängning när han fick in pucken bakom Joel Gistedt.
Förlängningen blev mållös och matchen fick istället avgöras på straffar.
Där satte Hanhals två straffar medan Kristianstad satte tre av sina fem straffar och tog därmed hem bonuspoängen efter Viktor Laz straff.