Veckans lag i HockeyEttan Norra #2

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Marcus Evertsson, Vännäs

Evertsson stod båda Vännäs helgmatcher och var totalt fundamental i att man fick med sig två segrar. 28 räddningar mot Kiruna AIF följdes upp av 42 dagen efter mot Kalix och även om Evertsson själv menar att mycket berodde på en stark laginsats så visade han onekligen att han kan vara tungan på vågen och vinna matcher åt sitt Vännäs.

 

Backar:

Linus Öst Pettersson, Örnsköldsvik

Öst Petterson har öppnat säsongen fint och har visat en offensiv uppsida som utvecklats sedan förra säsongen. Som alltid kombinerar Öst Pettersson fin och följsam skridskoåkning med att på Örnsköldsvik-vis hitta enkla lösningar i svåra situationer. I helgen blev det både mål och assist för Öst Pettersson som nu stått för tre poäng på fyra matcher från sin backplats.

 

Jens Andersson, Kalix

21-åriga Andersson har varit Kalix trogen hela sin seniorkarriär och ofta figurerat i det tysta. Andersson har tagit kliv varje säsong och är nu en stabil pjäs i Petter Kristofferssons lagbygge. Under Kalix bortahelg i Umeå stod Andersson för både mål och assist och kan han fortsätta följa upp sin sedvanligt stabila defensiv med samma offensiv han visade upp i helgen blir han än viktigare för Kalix.

 

Forwards:

Jacob Hansson, Kiruna AIF

Kiruna AIF går som tåget och har än så länge bara förlorat en av de sex matcher man spelat. Hansson är en av de AIFspelarna med mest rutin från HockeyEttan och har klivit fram stort under första delen av säsongen och varit en bärande del i lagets offensiv. I helgen blev det tre nya poäng för Hansson som nu ligger tvåa seriens poängliga, endast bakom en viss lagkamrat…

 

Daniel Taavo, Kiruna AIF

Taavo har tagit hela HockeyEttan med storm och får personifiera den fina start som Kiruna AIF fått. Leder offensiven tillsammans med Hansson och duon ligger bakom i stort sett allt i offensiv väg. Ytterligare tre poäng i helgen gör att Taavo nu med sina totalt nio poäng leder hela seriens poängliga.

 

Kevin Loppatto, Vännäs

Stor matchhjälte i söndagsmatchen mot Kalix där han dels gjorde Vännäs enda mål under ordinarie tid och sedan vispade upp den avgörande straffen i bortre krysset. Loppatto såg på förhand ut som en chansvärvning av Vännäs men har visat sig ha fina spetsegenskaper i det offensiva spelet.

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från HockeyEttan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i HockeyEttan Norra #1

 

 

//Marcus Malmsten