Veckans lag #3 Hockeyettan Västra

Veckans lag utgörs av de sex spelare som varit mest framträdande under veckan som gått i Hockeyettan. Denna vecka är det dessa sex herrar som valts ut.

Målvakt: 

Tobias Sandberg – Mariestad BoIS HC (2)

För andra gången på tre veckor så är det Mariestads burväktare som vaktar kassen i det västra laget. Han spelade stabilt och lugnt i matchen mot Lindlöven, släppte in ett skott av de 36 han fick mot sig och svarade för en räddningsprocent på fenomenala 97,22%.

Backar: 

Christoffer Björklund – Borlänge HF (1)

Svarade för två assist i segermatchen borta mot Grums. Svarade även för ett gediget jobb i försvarsspelet och har blivit en viktig kugge för Borlänge, hade även 3+ i plus/minusstatistiken i segermatchen.

Jim Jakobs – Borlänge HF (1)

Borlänges lagkapten har gjort en bra inledning på säsongen för sitt lag, med stor pondus har han lett laget och under segermatchen mot Grums stod han dessutom för två assist.

Forwards: 

Jonas Kapla – Malungs IF (1)

Att göra fyra mål i en och samma match i Hockeyettan är få förunnat men Jonas Kapla stod för bedriften när hans Malung hemmabesegrade Köping med 5-4 efter förlängning. Något som ger honom en självklar plats i veckans lag.

Jesper Norbäck – Grums IK (1)

Grums poängspelare var inte riktigt lika vass som Kapla, han nöjde sig med att göra tre mål under söndagens enda match när Grums bortaslog Kumla med 7-4.

Oskar Norlöv – Mariestad BoIS HC (1)

Oskar Norlöv växte förra säsongen ut som en av Mariestads bästa spelare, han har fortsatt på inslagen väg och stod för två av målen i segermatchen mot Lindlöven.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från den västra serien finns de här under:

Veckans Lag #2

Veckans Lag #1

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath