Veckans lag i HockeyEttan Norra #3

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Arvid Stenmark, Teg

Stenmark var fundamental i Tegs första seger för säsongen när man oväntat tog en stark vinst mot Boden på bortais. Stenmark stod för 32 räddningar i 1-2-vinsten och om Teg ska ta ytterligare vinster i vinter behöver Stenmark fortsätta leverera på en hög nivå.

 

Backar:

Oskar Klockerud, Östersund

Klockerud stod för en fin insats i lördagsmatchen mot Lejon när han bidrog med två assist. På de fyra matcher Östersund hittills spelat har han gjort tre poäng och ännu inte varit inne på något baklängesmål i spel fem mot fem, vilket imponerar stort i ett Östersund där Klockerud så här långt överglänst betydligt mer namnkunniga backkollegor.

 

Gabriel Österberg, Vännäs

Detta ser ut att bli säsongen då det lossnar rejält för Östberg. Efter ytterligare en stark insats mot Boden, där Östberg stod för en assist och +2 i plus-/minusstatistiken, ligger han tvåa i backarnas poängliga på sex poäng och toppar den interna plus-/minusstatistiken i Vännäs.

 

Forwards:

David Pettersson, Piteå

Pettersson gjorde succécomeback efter frånvaro under starten av säsongen och det kunde knappats ha börjat bättre för den hårt arbetande Piteåforwarden. Efter drygt tre (!) spelade minuter av matchen mot Lejon hade Pettersson redan hunnit med att göra två mål, och hade således resten av matchen på sig att jaga ett hattrick. Och visst kom ett tredje mål, dock någon tiondel för sent efter att Hesa Fredrik ljudit i LF Arena och förkunnat att matchen var över. Det förtar dock inte Petterssons fina insats och med honom i laget får Piteå ytterligare en dimension i spelet.

 

Simon Holmqvist, SK Lejon

Det var en tuff vecka för Lejon som bara lyckades göra totalt tre mål i de svåra bortamatcherna mot Piteå och Östersund. Holmqvist, hemma i Skellefteå igen efter att ha tillbringar fjolåret i Arboga, stod för två av dessa.

 

William Eriksson, Vännäs 

Björklövenlånet stod för både mål och assist mot Boden och visade bland annat med sitt mål i numerärt överläge att han sitter inne på fina offensiva egenskaper. Eriksson har nu gjort fem mål på Vännäs sju matcher och toppar den interna skytteligan.

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från HockeyEttan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i HockeyEttan Norra #1

Veckans lag i HockeyEttan Norra #2

 

 

//Marcus Malmsten