Inför onsdagen i norr

Det spelas fyra matcher i den norra serien under onsdagskvällen och den på förhand mest intressanta hittar vi i Kiruna, där AIF tar emot Kalix i en tidig seriefinal. Kalix toppar tabellen på målskillnad före AIF där båda lagen har 15 inspelade poäng på sex matcher.

AIFs Linus Rosdahl ser fram emot matchen.

– Det är dessa typer av matcher man älskar att spela. Det kommer att bli en spännande match, både för laget och fansen och vi skall visa Kalix att de ska behöva jobba stenhårt för att ligga före oss i tabellen, säger Rosdahl på klubbens hemsida och menar att matchplanen för ikväll är tydlig.

– Vi måste fortsätta spela efter den raka och enkla spelidé som vi har, använda de styrkor vi har som en enhet och fortsätta att jobba för det som finns på framsidan av tröjan och inte för numret på baksidan.

I en annan del av Norrbotten ska Boden försöka hitta tillbaka till vinnarspåret när man gästas av Kiruna IF. I hemmalaget är Max Pålholm tillbaka efter avstängning och säger på Bodens hemsida att det kommer bli en tuff match.

– Vi vet att det inte finns några lätta matcher i den här serien, men fokuset ligger på oss och vårt spel.

Boden har haft förtvivlat svårt att göra mål de senaste matcherna, någon som Pålholm hoppas på ska lossna ikväll.

– Vi har haft mycket lägen och skott men inte riktigt fått in pucken, så det gäller att vara effektiva och hänga dit pucken om man får ett läge. Men det är bara att fortsätta gnugga, mycket puck mot kasse och våga sig in i hetluften och vinna duellerna, då kommer även målen att komma

I Kiruna IF ser Emil Mäki positivt på kvällens uppgift.

– Vi ska spela vårat spel – och göra mål. Det kanske låter enkelt när man säger det men det är det inte. Boden är ett bra lag men vi kan slå dem. Vi har alla möjligheter att vinna om vi får spelet att stämma, säger Mäki på klubbens hemsida.

Utöver dessa matcher ska Asplöven försöka bli första laget att besegra Piteå när man gästar LF Arena och succélaget Vännäs reser till Östersund för en tuff bortamatch.

 

Kvällens matcher i HockeyEttan Norra:

Kiruna AIF – Kalix (1:2,95  X:4,35  2:1,80)*

Piteå – Asplöven (1:1,10  X:7,95  2:11,00)*

Boden – Kiruna IF (1:1,40  X:5,05  2:4,70)*

Östersund – Vännäs (1:1,45  X:4,90  2:4,35)*

*odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten