Veckans lag i HockeyEttan Östra #4

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Målvakt:

Magnus Åkerlund, Hudiksvall
Åkerlund som är en av ettans mest rutinerade spelare. På sex matcher har han släppt in sju mål och vunnit samtliga på ordinarie tid. Imponerade facit för den tidigare SHL-målvakten.

Backar:

Emil Jakobsson, Hammarby
Likt förra veckan kommer en defensivt skicklig back med i veckans lag. Hammarbys tuffing Emil Jakobsson är en spelare som sällan gör en dålig insats. Trots att han är 173 cm lång och väger 74 kilo så spelar han tuffare än de flesta. Den gångna veckan gjorde Emil två bra matcher mot Sollentuna och Hanviken. Han noterades dessutom för passningspoäng i båda matcherna.

Fredrik Falk, Väsby
Säsongen 2016-2017 var Fredrik Falk en av ettans absolut vassaste backar. Förra året var betydligt tyngre men nu börjar man känna igen Falk igen.  Under veckan har den skicklige backen gjort ett mål och två assists. På sju matcher har nu 22-årigen gjort två mål och fyra assists.

Forwards:
Christian Holmblad, Väsby
Rutinerade Christian Holmblad har haft en fin vecka i segermatcherna mot Huddinge och Sollentuna. 27-åringen gjorde ett mål och en assist mot Huddinge och mot Sollentuna gjorde han ytterligare ett mål.

Marcus Carlsson, Hammarby
Hammarby har haft en tung inledning på serien. Bajens kapten Marcus Carlsson har en viktig roll i laget både på och utanför isen. I veckans matcher tog han tag i taktpinnen och gjorde två passningspoäng mot Sollentuna och ett mål och en assist i segermatchen mot Hanviken.

Joakim Hälleström, Huddinge
Huddinge har klarat föryngringen av laget bättre än vad många experter tippade inför säsongen. En av kulturbärarna är Joakim Hälleström som betyder mycket för laget med sin krigarinsats. Men Hälleström levererar även poäng, den gånga veckan blev det två mål och en assist från 23-åringens klubba.

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från HockeyEttan Östra finns dom att läsa här:

Veckans lag i HockeyEttan Östra #1

Veckans lag i HockeyEttan Östra #2

Veckans lag i HockeyEttan Östra #3

 

 

//Mats Tjernström