Tre matcher till förlängning i den västra serien under onsdagen

Det spelades fem matcher i den västra serien under onsdagskvällen.

Borlänge – Kumla 7-3

Borlänge hade stora bekymmer med Kumla under inledningen av matchen och gästerna tog också ledningen kvarten in i matchen genom Martin Eberhardsson.
De ökade dessutom på till 0-2 i inledningen i den andra perioden genom Robin Bringsén.
Men Borlänge tog över ju längre matchen gick och reducerade efter fem och en halv minut genom Linus Ageborg och bara två minuter senare kom även kvitteringen till 2-2 genom Markus Persson.
Men Kumla fortsatte skapa chanser och när Victor Wänghult fick chansen att slå en straff för Kumla tog gästerna ledningen på nytt.
I den tredje perioden var det däremot inget snack, Borlänge visade varför laget toppar tabellen och Markus Persson fixade 3-3 efter fem minuters spel.
Minuten senare kom även 4-3 genom Philip Aspnäs Norberg och Christoffer Jansson fixade 5-3 med minuten kvar att spela.
Men Borlänge hann med två mål till innan matchen var över, Joel Källström Englund satte 6-3 i tom kasse tio sekunder efter Janssons mål och Markus Persson fullbordade sitt hattrick efter 19.36.

Grums – Malung 2-3 (förlängning)

I Värmland möttes två jämna lag och det var inte speciellt många målchanser som skapades under den första perioden.
Istället fick publiken vänta till den andra perioden för att se några mål.
Det dröjde en dryg minut innan Fredrik Thörner hade satt 1-0 för Grums.
Det såg länge ut som att Grums skulle behålla ledningen perioden ut men när Malung fick ett powerplay satte Emil Knuts kvitteringen till 1-1.
I den tredje perioden tog Grums ledningen på nytt, i powerplay satte Pelle Hedlund 2-1 men två minuter innan den ordinarie matchtiden var över kvitterade Malung på nytt, Niklas Lindberg såg till att matchen gick till förlängning och där var det gästerna som avgjorde.
Tre minuter in i förlängningen fixade Emil Ax segermålet och skickade bonuspoängen till Malung.

Arboga – Mariestad 3-4 (förlängning)

Mariestad begav sig till Arboga för kvällens match och såg länge ut att gå mot tre nya poäng i toppstriden.
Linus Engqvist satte ledningsmålet för Mariestad tolv minuter in i den första perioden. Men med två minuter kvar kvitterade den tidigare Mariestad-spelaren Roman Semjonov och publiken i hallen trodde att det skulle vara oavgjort i paus. Men Ludvig Collberg ville annorlunda och gav Mariestad ledningen på nytt med en halvminut kvar att spela.
Knappt nio minuter in i den andra perioden ökade Eddie Davidsson på till 1-3 och Mariestad hade en tvåmålsledning inför den tredje akten.
Med knappt tre minuter kvar av den tredje perioden reducerade Alexander Kovalonok för Arboga och med 22 sekunder kvar av matchen kvitterade Mathias Linnarud och tog matchen till förlängning.
Där behövde Mariestad knappt två minuter för att avgöra. Alexander Anderberg satte segermålet och såg till att Mariestad tog med sig bonuspoängen hem.

Tranås – Köping 2-1 (straffar)

I Tranås krävdes det straffar för att skilja lagen åt. Publiken i Stiga Arena fick vänta knappt 32 minuter innan Marcus Schelin bröt dödläget och gav Tranås ledningen men i den tredje perioden kvitterade Jonathan Ström och såg till att ta matchen till förlängning.
Den blev dock mållös och i straffläggningen lyckades ingen av Köpings spelare överlista Victor Johnson medan Kristoffer Backman gjorde mål för Tranås och såg till att laget hakar på Borlänge i den absoluta toppen av tabellen.

Lindlöven – Surahammar 6-0

Lindlöven hade inga större bekymmer med att plocka tre poäng i hemmamatchen mot Surahammar.
Leon Lundberg ordnade 1-0 efter drygt elva minuter och Linus Lundberg ökade på ledningen med två och en halv minut kvar av den första perioden.
I mittperioden valde Surahammar att inleda den med att byta målvakt, Rasmus Fahlander byttes ut och Anders Olsson klev in i hetluften.
Men det tog 35 sekunder innan Niklas Lihagen ökade på ledningen till 3-0 och knappt två minuter senare satte Leon Lundberg 4-0 för Lindlöven.
Halvvägs in i perioden satte Zebastian Bodini Schmitt sitt första mål i årets seriespel när han gjorde 5-0 och innan perioden var över hade Max Lalander skjutit 6-0 för Lindlöven.
I den tredje perioden fick Surahammar chansen att träna på sitt powerplay under nästan åtta minuter men pucken ville inte in bakom Isak Mantler och Surahammar fick vända hem med en ny nollpoängare och ytterligare en förlust i bagaget.