Piteå upp i serieledning

Piteå vann fredagens seriefinal mot Kalix hemma i LF Arena med 3-1 och tar helg som serieledare.  Piteå inledde matchen bäst och gick till första pausvilan med en 1-0 ledning efter mål av David Pettersson. I den andra periodens inledning kvitterar Kalix genom poängkungen Felix Olsson. I mitten av den andra akten får Piteå chansen att spela fem mot fyra men Kalix klarar av att döda utvisningen. Men i bytet efter det numerära överläget kommer Piteås ledningsmål signerat Ludvig Vännström. 76 sekunder senare smäller det igen bakom Kalixmålvakten Gustav Griborn, denna gång gjordes målet av Joakim Högberg.

I den tredje perioden krigar Kalix för att få till en reducering men man lyckas inte få in någon mer puck på Piteåmålvakten Joel Vännström.