Piteå fortsätter vinna, positiv trend för Teg

Det spelades två matcher i den norra serien under onsdagskvällen och i A3 Arena i Umeå bjöds vi på ett hett möte mellan två lag som utvecklat lite av en rivalitet mellan varandra under säsongen när Boden gästade Teg. Att båda lagen verkligen ville vinna matchen och att mycket känslor var inblandade märktes tydligt redan från första nedsläpp.

– Det märktes hela matchen. Mycket snack och skrik, men jag var tydlig med grabbarna att inte ryckas ner av Bodens beteende, sa Tegs tränare Patrik Rainersson till Folkbladet efter matchen.

Boden öppnade matchen bäst men det var Teg som hade med sig en 1-0-ledning efter de första perioden genom ett powerplaymål av Marcus Eklund. Boden fortsatte föra spelet i den andra perioden och fick en rättvis kvittering genom Robin Askerbrand och matchen stod inför ett ovisst öde inför den avslutande perioden. Efter en mållös första halva av perioden kunde Bodens Tommy Wargh bryta dödläget och skjuta 1-2 med ett slagskott från blå och en rafflande avslutning skulle vänta. Warghs mål såg ut att ha varit en väckarklocka för Teg som med tre snabba mål inom loppet av några minuter hade vänt matchen 180 grader och hade helt plötsligt en tvåmålsledning inför matchens avslutande minut. Med 40 sekunder kvar sköt Christian Nyman liv i matchen med sin 4-3-reducering och med bara åtta sekunder kvar kunde Max Pålholm forcera in 4-4 och ta matchen till övertid. Väl där blev Anton Tano stor matchhjälte för Teg när han sköt extrapoängen till hemmalaget.

I Tegslägret var man mer besviken över den tappade poängen i slutminuten än nöjd över övertidssegern.

– Det är surt, känns som vi tappar tre poäng, avslutar Patrik Rainersson och lyfter fram Axel Nordlinders och målvakten Arvid Stenmarks prestationer som extra bra i Teg. Extra plus ska även ges till Anton Tano som förutom sitt matchvinnande mål stod för tre assist. I Boden var duktige Christian Nyman inblandad i samtliga mål och stod för ett mål och tre assist. Teg har i och med segern fyra vinster på de fem senaste matcherna samtidigt som Boden tappade viktiga poäng i kampen om en plats i Allettan.

 

I gårdagens andra match visade Piteå återigen klass när man vann den svåra bortamatchen mot ett formstarkt Östersund med 2-4. Joakim Högberg blev matchvinnare med sitt 1-3-mål i den andra perioden och Albon Ström stod för en stabil insats med 20 räddningar.

 

Onsdagens resultat:

Östersund – Piteå 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Teg – Boden 5-4 eft. förl (1-0, 0-1, 3-3, 1-0)

 

 

//Marcus Malmsten