Länsderby i norr under tisdagen

Tisdagens enda match i Hockeyettan innebär ett länsderby mellan två Västerbottenlag när SK Lejon reser från Skellefteå till Umeå för match mot Teg.

Hemmalaget Teg är inne i en fin trend och man har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna. I veckan som varit stod man upp bra mot svårt motstånd när man först vann mot Boden efter förlängning och sedan förlorade efter straffar mot Örnsköldsvik. Poängbäst i Teg är Anton Tano med sina 18 poäng, tätt följt av kedjekamraten Elias Edström på 17.

I Lejon är man inne i en tung period med idel förluster den senaste tiden och man ligger tia i tabellen. Faktum är att man har sex raka matcher utan poäng, trots att man stod upp bra senast mot topplaget Vännäs i en 3-2-förlust på bortaplan. I offensiv väg har Björn Gabrielsson levererat 8 poäng och leder den interna poängligan. Noterbart är även att målvakten John Westermark har en fin räddningsprocent på 90,51 trots lagets prekära tabelläge.

Förra säsongen vann Lejon tre av fyra möten mellan lagen, någonting som eventuellt kan bidra med positiva associationer för Skellefteålaget inför kvällens match.

 

Matchen startar 19.00 i A3 Arena och sänds här.

Odds från Svenska Spel: 1:1,35  X:5,30  2:5,10

 

 

//Marcus Malmsten